Steve Rotheram vrea să știe cu certitudine dacă partida jucată pe 11 martie ar fi trebuit anulată sau, cel puţin, jucată cu porţile închise.
La partida din optimile Ligii au venit 3.000 de fani ai grupării Atletico, din Madrid, una dintre cele mai afectate capitale din Europa de noul coronavirus.
În acea seară, pe Anfield, au fost 52.0000 de suporteri, iar Steve Rotheram se gândeşte că din cauza meciului au crescut cazurile de coronavirus în Liverpool, oraş în care au fost anunţate 1.200 de persoane infectate şi 246 de decese.
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
05/12/2022 LA 15:58
"Este scandalos dacă oamenii au fost infectataţi cu coronavirus din cauza evenimentelor sportive, pentru că nu au fost doar ei puşi în pericol, dar şi cadrele medicale şi familiile lor. Noi credem că acest meci nu trebuia să aibă loc. Trebuie să aflăm dacă unele infectări sunt cauza contactului direct cu susţinătorii din Madrid. Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea că nu a suspendat meciul înainte", spune Steve Rotheram, primar Liverpool, potrivit bbc.com.

John Ashton, despre Liverpool - Atletico Madrid

Profesorul John Ashton, care a lucrat ca director regional de sănătate publică în Liverpool, a criticat decizia autorităților de a nu închide orașele din Anglia imediat după apariția primelor cazuri cu Covid-19. Mai mult, profesorul a dezvăluit că meciul dintre Liverpool și Atletico, disputat pe 11 martie, poate fi considerat un potențial factor care a contribuit la rata surprinzătoare de creștere a deceselor din oraș.
Ashton a fost unul dintre cei care au criticat decizia organizatorilor de a permite deplasarea și accesul celor 3.000 de fani madrileni la partida de pe Anfield. Acesta a reamintit că în perioada respectivă duelurile din campionatul Spaniei se jucau deja cu porțile închise.
Profesorul a explicat, făcând referire la potrivirea datelor, că duelul din Champions League ar putea fi principala cauză de răspândire a virusului printre locuitorii orașului Liverpool.
"Este dificil să tragem o concluzie fără să cunoaștem toate detaliile necesare. Avem nevoie să știm dacă persoanele respective au fost la meci sau dacă au avut prieteni apropiați care s-au aflat pe stadion. Tot ce putem spune este că diferența de timp dintre ziua meciului și momentul infectării lor se potrivește perfect virusului Covid-19.
Aici vorbim despre oamenii care au manifestat simptome o săptămână după momentul conctractării virusului. Din păcate, la 3 săptămâni după acel meci au fost înregistrate mai multe decese, lucru care arată că partida poate fi considerată o cauză a răspândirii Covid-19", a explicat profesorul, potrivit Liverpool Echo.
Momentan nu a fost dovedită teoria lui Josn Ashton, însă numărul mare de decese confirmate în ultima perioadă în Liverpool pare să îi dea dreptate profesorului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39