Articol scris de Romeo Ene
Ederson a adăugat faptul că vrea să fie cel care transformă penalty-ul decisiv în finala de la Porto. City s-a calificat în prima finală UEFA Champions League din istoria clubului, în timp ce londonezii se află la cea de-a treia finală din istoria competiţiei.
Premier League
Premier League | 11 fotbaliști sudamericani au primit permisiunea de juca în acest weekend
11/09/2021 LA 06:59

Ederson vrea să decidă finala Ligii

Întrebat despre cum va reacţiona în cazul în care partida va ajunge la loviturile de la 11m, brazilianul a declarat pentru TNT Sports: "Sunt pe lista executanţilor. Nu trebuie să mă antrenez prea mult, dar vreau să execut cel de-al cincilea penalty, sau cel decisiv, cred totuşi că îl voi executa pe al cincilea".
City tocmai a câştigat cel de-al treilea titlu sub comanda lui Pep Guardiola fără drept de apel, terminând sezonul la 12 puncte de principala urmăritoare, Manchester United. ’’Cetăţenii’’ au reuşit să câştige cea de-a patra Carabao Cup şi sunt pe punctul de a realiza "tripla". 11 penalty-uri a primit trupa lui Pep Guardiola de-a lungul sezonului, dintre care doar 7 au fost transformate. Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan şi Sergio Aguero au ratat lovituri de la 11m.
Aguero chiar a încercat să-l învingă pe Kepa într-un mod surprinzător, printr-o "scăriţă", însă portarul lui Chelsea a fost la post. Guardiola consideră că Ederson este o opţiune pentru executarea loviturilor de pedeapsă, după ce Gundogan devenise al treilea jucător care ratase o lovitură de la 11m pentru City în acest sezon, la duelul cu Liverpool din luna februarie.
"Este o opţiune, deoarece sunt destul de sigur că este un foarte bun executant.", declara Guardiola reporterilor după acea partidă. Ederson a evoluat în 47 de meciuri pentru City în acest sezon, în toate competiţiile, iar în 26 dintre acestea nu a primit gol.
Portarul de 27 de ani nu a primit încă şansa de a executa o lovitură de pedeapsă, dar a oferit două pase decisive pentru colegii săi, obţinând în acelaşi timp premiul Golden Glove din Premier League. Rămâne de văzut dacă finala Ligii Campionilor va ajunge la penalty-uri, iar Ederson îşi va îndeplini dorinţa, aceea de a executa penalty-ul decisiv.
Premier League
Scott Carson va fi titular pentru City împotriva lui Leicester. Cum s-a ajuns aici
08/09/2021 LA 16:59
Premier League
Cifrele "rușinii" pentru Arsenal. Niciodată în istoria sa nu a mai pățit așa ceva
28/08/2021 LA 14:21