Messi a deschis scorul pe Camp Nou în minutul 5, din lovitură de la 11 metri. Pique a dublat avantajul trupei lui Ronald Koeman în minutul 65, iar Tsygankov a redus din diferență cu un sfert de oră înainte de final.
Decimată de COVID, formația ucraineană "a venit pe Camp Nou să joace fotbal", exact așa cum "Il Luce" promitea înaintea partidei. Cu numai 13 jucători apți de la prima echipă, tehnicianul român a reușit să alinieze un prim "11" care s-a luptat de la egal la egal cu starurile lui Ronald Koeman, în frunte cu Lionel Messi.
Dinamo Kiev a surprins defensiva Barcelonei în multe momente, însă Ter Stegen, revenit după accidentare, a făcut minuni în poartă. La același nivel s-a ridicat și Neshcheret (18 ani), aflat la a doua sa apariție la prima echipă a ucrainenilor. Puștiul a intervenit spectaculos inclusiv la o lovitură liberă executată impecabil de Messi, aproape de vinclul porții.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
20/09/2021 LA 05:46

Koeman, elogiu în fața lui Mircea Lucescu și Dinamo Kiev

Jucătorii lui "Il Luce" au încercat să speculeze problemele din linia defensivă a lui Koeman, care l-a folosit pe mijocașul Frenkie de Jong pe postul de fundaș central, în locul lui Lenglet.
În ciuda eforturilor uriașe depuse, Dinamo Kiev a plecat fără vreun punct de pe Camp Nou, însă rezultatul obținut este considerat admirabil, ținând cont de problemele de lot întâmpinate de Mircea Lucescu.
La finalul partidei, Ronald Koeman a lăudat-o pe Dinamo Kiev, spunând că a fost echipa care i-a pus cele mai mari probleme Barcelonei în actualul sezon. De notat că Messi&Co au jucat inclusiv cu Real Madrid și Juventus în noua stagiune.
"Avem probleme, uneori nu putem ieși din defensivă. Sau atunci când o facem, rămânem descoperiți. Dinamo Kiev a jucat bine și și-a creat multe faze periculoase. Nu a existat alt meci în care să suferim mai mult decât în această seară, din cauza adversarului. Per total, am rezistat bine în apărare, dar trebuie să ne îmbunătățim mai mult jocul fără minge.", a spus Ronald Koeman, citat de cotidianul Marca.
În urma victoriei, Barcelona a acumulat 9 puncte din tot atâtea posibile, cu 3 mai mult decât Juventus. De cealaltă parte, echipa lui Lucescu rămâne pe locul 3, cu un singur punct, la fel ca și Ferencvaros, codașa grupei.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58