Cea de-a 20-a finală de Champions League la fotbal feminin a fost una fără istoric. FC Barcelona a câștigat cu 4-0 contra celor de la Chelsea, în meciul jucat la Goteburg (Suedia). Catalanele au deschis scorul în secunda 35, când Melanie Leupolz și-a înscris în proprie poartă. Acesta a fost cel mai rapid gol marcat într-o finală de Champions League.
Până în minutul 36 s-a făcut 4-0, după reușitele semnate de Putellas (min.14), Bonmati (min.21) și Hansen (min.36), rezultat care a rămas pe tabelă până la finalul confruntării.

FC Barcelona, primul club care câștigă Champions League și la masculin și la feminin

Liga
E gata! S-a terminat calvarul pentru Ansu Fati
ACUM 2 ORE
Așadar, FC Barcelona câștigă în premieră cea mai importantă competiție intercluburi din fotbalul feminin. Catalanele mai jucaseră o finală, în 2019, pierdută însă cu 4-1 contra lui Olympique Lyon.
Astfel, clubul "blaugrana" devine primul din Europa care se poate lăuda că are în palmares trofeul Champions League atât la mascullin, cât și la feminin.
Olympique Lyon deține recordul de trofee Champions League în competiția feminină, franțuzoaicele acând 7 titluri (ultimul în 2020). Pe locul secund este FFC Frankfurt, cu 4 trofee, urmată de Umea (Suedia), Turbine Potsdam (Germania) și Wolfsburg, care au câte 2 tutluri în palmares, în timp de Arsenal, Duisburg și Barcelona au câștigat câte o dată prestigiosul trofeu.
Liga Campionilor UEFA
Un star al lui Chelsea, prădat de hoți în timp ce juca în Champions League! Ce i-au furat tâlharii
ACUM 5 ORE
Liga Campionilor UEFA
Continuă problemele pentru Barcelona după înfrângerea cu Bayern din UCL! Ce jucători s-au accidentat
ACUM 12 ORE