Cea de-a 20-a finală de Champions League la fotbal feminin a fost una fără istoric. FC Barcelona a câștigat cu 4-0 contra celor de la Chelsea, în meciul jucat la Goteburg (Suedia). Catalanele au deschis scorul în secunda 35, când Melanie Leupolz și-a înscris în proprie poartă. Acesta a fost cel mai rapid gol marcat într-o finală de Champions League.
Până în minutul 36 s-a făcut 4-0, după reușitele semnate de Putellas (min.14), Bonmati (min.21) și Hansen (min.36), rezultat care a rămas pe tabelă până la finalul confruntării.

FC Barcelona, primul club care câștigă Champions League și la masculin și la feminin

Cupa Mondială FIFA
Raheem Sterling se întoarce în Qatar, la timp pentru duelul cu Franța, din sferturile Cupei Mondiale
ACUM 5 ORE
Așadar, FC Barcelona câștigă în premieră cea mai importantă competiție intercluburi din fotbalul feminin. Catalanele mai jucaseră o finală, în 2019, pierdută însă cu 4-1 contra lui Olympique Lyon.
Astfel, clubul "blaugrana" devine primul din Europa care se poate lăuda că are în palmares trofeul Champions League atât la mascullin, cât și la feminin.
Olympique Lyon deține recordul de trofee Champions League în competiția feminină, franțuzoaicele acând 7 titluri (ultimul în 2020). Pe locul secund este FFC Frankfurt, cu 4 trofee, urmată de Umea (Suedia), Turbine Potsdam (Germania) și Wolfsburg, care au câte 2 tutluri în palmares, în timp de Arsenal, Duisburg și Barcelona au câștigat câte o dată prestigiosul trofeu.
Premier League
John Terry, dezvăluiri incredibile despre Mourinho! Ce îi cerea să facă în timpul meciului
ACUM O ZI
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29