articol de Romeo Ene
Preşedintele Erdogan a impus aceste restricţii până pe data de 17 mai, finala UCL urmând să aibă loc pe stadionul Ataturk, Istanbul, pe 29 mai.
UEFA va verifica situaţia şi va lua o decizie în legătură cu locul disputării finalei. Cel puțin 9.000 de fani erau așteptați să asiste la meci, iar susținătorii ambelor cluburi urmau să fie prezenți pe arena de 80.000 de locuri.
Liga Campionilor UEFA
Minunea Club Brugge. Punctaj maxim în Champions League, fără gol primit. Cum a ajuns aici
ACUM 2 ORE

Finala UCL s-ar putea disputa fără spectatori

Cu toate acestea, din nou planurile organismului de conducere al fotbalului european au fost date peste cap de pandemia de coronavirus, iar oficialii se luptă acum să evalueze situația din Turcia.
Primele meciuri ale semifinalei competiției au loc săptămâna aceasta, Chelsea urmând să o înfrunte pe Real Madrid, iar Manchester City pe Paris Saint-Germain. UEFA a scos din calcul mutarea finalei pe Wembley, pentru a nu oferi vreun privilegiu finalistelor, în cazul în care City şi/sau Chelsea ajung în finală. Este de competența autorităților turceşti să decidă dacă fanilor li se va permite accesul la meciul de la Istanbul de luna viitoare.
În luna martie, Sportsmail a dezvăluit că UEFA intenționează ca fanii ambelor cluburi să participe la finală prin vânzarea de bilete online către suporteri. Celor opt echipe din sferturile de finală li s-a spus că cel puțin 9.000 de fani ar trebui să poată fi prezenţi, alocarea biletelor fiind împărțită între cluburi. Nu au fost luate decizii finale în ceea ce privește capacitatea, dar UEFA s-a declarat optimistă. Cu toate acestea, în aprilie, Europa a fost cuprinsă de un al treilea val de cazuri de coronavirus, alimentat de o tulpină nouă și de o campanie lentă de vaccinare.
Chiar dacă nu li se va permite accesul suporterilor, UEFA poate permite ca jocul să se dispute la Istanbul fără fani. Finala de anul trecut, în care Bayern München a învins-o Paris Saint-Germain cu 1-0, a fost disputată în fața tribunelor goale de pe Estádio da Luz din Lisabona, Portugalia.
Rămâne de văzut dacă finala din acest an ar putea fi mutată din motive de pandemie și, fără îndoială, autoritățile turce vor spera că măsurile pe care le iau acum vor controla rata de infectare. Liga Campionilor a cunoscut deja multe schimbări din cauza pandemiei, în acest sezon.
Liga Campionilor UEFA
Un "Napoli marțian", premieră istorică pe terenul lui Ajax. Spalletti a rescris istoria fotbalului
ACUM 3 ORE
Liga Campionilor UEFA
Experții au dat verdictul după Inter-Barcelona 1-0. Catalanii, "măcelăriți" de arbitri
ACUM 4 ORE