Florentino Perez și Jurgen Klopp au percepții diferite față de înființarea Super Ligii. Președintele lui Real Madrid este unul dintre fondatorii proiectului, în timp ce managerul lui Liverpool consideră că acesta nu ar face deloc bine fotbalului.
Întrebat despre Super Ligă - suspendată între timp-, Klopp a vorbit sincer, repetând că nu susține noua competiție:
"Am aceeași opinie despre Super Ligă (n.r. - încă din 2018, managerul german se declarase împotrivă). E un moment greu, oamenii nu sunt fericiți, iar eu nu sunt sub nicio formă implicat. Scopul meu a fost mereu să fac performanță în Champions League. Îmi place ideea ca West Ham, de exemplu, să poată juca acolo.
Liga Campionilor UEFA
Thomas Muller, jefuit în timpul meciului Bayern - Barcelona! Hoţii au plecat cu o avere din casa lui
14/09/2022 LA 10:48
Rețineți un lucru: cel mai important pentru un club sunt suporterii și echipa. Trebuie să ne asigurăm că nu se ia vreo decizie împotriva lor. Înțeleg supărarea și frustrarea fanilor în legătură cu Super Liga. Nu știu exact de ce aceste 12 cluburi au ajuns la această formulă. E mereu despre bani, despre nimic altceva", a spus Klopp, luni seară, înaintea meciului cu Leeds.
Aseară, Florentino Perez a oferit un interviu detaliat, în care a vorbit despre Super Ligă. Președintele Realului a anunțat că proiectul "se află momentan în standby", după ce 9 cluburi și-au anunțat retragerea, inclusiv Liverpool.

Florentino Perez, ironie la adresa lui Klopp: "Nu înțeleg de ce nu i-a plăcut"

Perez a vrut să destindă puțin atmosfera în timpul interviului și a glumit când a fost întrebat despre declarația lui Klopp, referitoare la stadionul Realului. Campioana Spaniei și Liverpool s-au întâlnit recent în sferturile UEFA Champions League, iar trupa lui Zidane a avut câștig de cauză. Real s-a calificat în semifinale, după 3-1 la Madrid și 0-0 pe Anfield.
Cum Santiago Bernabeu se află în continuare în proces de renovare, Real Madrid este nevoită să-și dispute meciurile de pe teren propriu pe stadionul Valdebebas, unde evoluează în mod normal echipa secundă a "galacticilor".
La finalul partidei dintre Real și Liverpool, Klopp a spus că "returul se va juca pe un stadion adecvat", fiind nemulțumit de micuța arenă din Madrid.
Răspunsul lui Florentino Perez a sosit în cele din urmă aseară. Președintele Realului nu s-a abținut și a făcut trimitere la finala Champions League din 2018, câștigată de "galactici" în fața lui Liverpool, scor 3-1, la Kiev.
"Nu înțeleg de ce lui Klopp nu i-a plăcut Valdebebas. Și aici și la Kiev a fost același scor: 3-1.", a spus Florentino Perez, la postul de radio El Larguero, citat de cotidianul As.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"
14/09/2022 LA 09:03
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann a explicat cum a învins-o pe Barcelona. Ce a spus de Lewandowski
14/09/2022 LA 07:31