Decizia vine ca urmare a incidentelor provocate de suporterii ”lăncierilor” la meciul din ediția precedentă a celei mai importante competiții intercluburi din lume, contra lui Benfica Lisabona, în urma incidentelor între fanii celor două echipe. Un astfel de incident a avut loc și în actuala ediție a Champions League, în partida dintre Ajax și Valencia. Astfel, Ajax Amsterdam a fost amendată cu suma de 43,000 de lire sterline și un avertisment privind penalizarea clubului, timp de un an, de a nu primi bilete pentru meciurile disputate în deplasare.
”UEFA s-a pronunțat asupra evenimentelor petrecute cu fanii celor de la Ajax la meciul cu Valencia și sentința de suspendare impusă după meciul Benfica-Ajax. Cea mai mare sancțiune este aceea că Chelsea-Ajax se va disputa la data de 5 noiembrie, ora 21:00 (ora locală), fără fanii clubului Ajax Amsterdam.”, se arată în comunicatul UEFA.
Inițial, conducerea clubului Chelsea a alocat un număr de 833 de bilete pentru suporterii celor de la Ajax, însă aceste bilete vor trebui scoase de la vânzare, în urma deciziei emise de UEFA.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21
Aflată în grupa H a UEFA Champions League, alături de Valencia și Lille, Ajax Amsterdam a înregistrat maximum de puncte după primele două etape ale fazei grupelor, fără să primească un gol în cele două partide, în timp ce Chelsea a acumulat până în acest moment doar trei puncte, în etapa disputată la începutul acestei luni, contra vicecampioanei Franței, Lille.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26