Sevilla și Chelsea erau calificate în primăvara Champions League, iar duelul direct se anunța unul extrem de disputat, câștigătoarea având asigurată prima poziție în grupă și, cel puțin teoretic, un adversar mai accesibil în optimile de finală.
Lucrurile nu au stat așa pentru că Chelsea s-a impus de o manieră categorică, scor 4-0, toate golurile londonezilor fiind marcate de Olivier Giroud. Francezul a deschis scorul în minutul 8, când a finalizat o acțiune foarte bună a lui Kai Havetrz. În minutul 54 a făcut 2-0, cu o scăriță superbă în urma unei pase a lui Kovacic, pentru ca în minutul 74 să reușească hattrick-ul cu o lovitură perfectă de cap după o centrare a lui Kante. Atacantul și-a desăvârșit seara de vis în minutul 83, când a transformat cu sânge rece un penalty, stabilind scorul final.

Sevilla-Chelsea 0-4 | "Poker" pentru Giroud

Serie A
Napoli, victorie mare pe terenul lui Milan! Spalletti jubilează: "Am jucat ca o echipă grozavă"
20/12/2021 LA 05:50
Prin performanța extraordinară din această seară, Olivier Giroud a doborât mai multe recorduri: a devenit cel mai vârstnic jucător care reușește un "poker" în Champions League și totodată primul jucător din istoria lui Chelsea care izbutește acest lucru. Frank Lampard fusese ultimul jucător de la Chelsea care dăduse 4 goluri într-un meci (în 2010, cu Aston Villa). Ultimul jucător care a dat 4 goluri într-un meci de Champions League a fost Cristiano Ronaldo (contra lui Malmo, în 2015).
În schimb, pentru Sevilla a fost prima înfrângere pe teren propriu în cupele europene din sezonul 2017-2018 încoace. Atunci, andaluzii pierdeau cu 2-1 în fața lui Bayern Munchen, în prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League.
Așadar, Chelsea câștigă fără mari emoții o grupă totuși accesibilă, iar elevii lui Frank Lampard se pot concentra numai pe competiția internă în acest final de an. Ultimele partide din această grupă vor fi Chelsea-Krasnodar și Rennes-Sevilla, dar acestea se vor juca doar pentru orgoliu, ierarhia nemaiputând fi modificată. Krasnodar a învins-o pe Rennes în această seară și va încheia grupa pe locul 3, urmând a juca în primăvară în 16-imile Europa League.
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947972.jpg
Fotbal
Record fantastic: Chelsea are deja 17 marcatori diferiți în acest sezon
05/11/2021 LA 12:25
Premier League
Chelsea a rescris istoria fotbalului contra lui Norwich. Recordurile impresionante setate
23/10/2021 LA 14:02