Manchester City se află la cea de-a doua semifinală UEFA Champions League din istoria clubului, iar Pep Guardiola este conștient de importanța meciului de mâine seară (ora 22:00), de pe terenul lui PSG.
City a dominat fotbalul din Anglia în ultimii ani, însă pe plan extern n-a reușit să atingă performanțe mari. Clubul de pe Etihad n-a ajuns vreodată în finala UEFA Champions League, iar trupa lui Guardiola va încerca să rupă acest "blestem" în actualul sezon. În penultimul act al prestigioasei competiții, "cetățenii" vor da piept cu PSG.
La conferința de presă premergătoare duelului de pe Parc des Princes, Guardiola a vorbit despre Neymar, starul plecat de la Barcelona la PSG în 2017, în schimbul unei sume-record: 222 milioane de euro.
Liga Campionilor UEFA
Thomas Muller, jefuit în timpul meciului Bayern - Barcelona! Hoţii au plecat cu o avere din casa lui
14/09/2022 LA 10:48

Guardiola: "Dacă rămânea Neymar, Barcelona ar mai fi câștigat 2-3 trofee Champions League"

Alături de catalani, Neymar a reușit să câștige singurul său trofeu Champions League din carieră. Se întâmpla în 2015, după o finală cu Juventus. Acela a fost și ultimul trofeu suprem cucerit de clubul de pe Camp Nou.
Guardiola consideră că, dacă Neymar ar fi rămas la Barca, formația catalană "ar mai fi câștigat 2-3 trofee Champions League":
"Îmi amintesc când urmăream videoclipuri cu Neymar și mă gândeam că este regele lui Santos (n.r. - prima echipă a lui Neymar). Ceilalți jucători rămăneau cu gurile căscate.
Dacă Neymar ar fi rămas la Barcelona, echipa ar mai fi câștigat 2 sau 3 trofee Champions League. Neymar, Messi și Luis Suarez formau cel mai bun trio ofensiv. Neymar transformă fotbalul în plăcere.", a spus Pep Guardiola, citat de Sky Sports.

Jucătorii lui PSG îi dau fiori lui Guardiola: "Reușesc să adorm numai când nu mă gândesc la ei"

Guardiola simte presiunea meciului cu PSG și recunoaște că reușește să adoarmă numai când "nu se gândește la jucătorii campioanei Franței", care vor încerca să amenințe poarta lui Ederson:
"Am încercat să adorm azi-noapte și am reușit numai când nu m-am gândit la jucătorii lui PSG. Vom încerca să-i oprim, apărându-ne și jucând ca o echipă. Ne vom adapta meciului, dar ne vom păstra și jocul nostru obișnuit.
Nu mă gândesc la victorie sau la finală. Visul este să fim noi înșine. Știm că vom suferi în ambele meciuri și că PSG își va crea ocazii. Toată lumea cunoaște calitatea lor. Dar la ce altceva poți să te aștepți într-o semifinală de Champions League? Nu trebuie să rămânem fixați asupra unui anumit jucător. Trebuie să ne bucurăm de presiune și de situația actuală.
Titlul din Premier League este cel mai important pentru noi, iar trofeul Champions League este cel mai frumos. Toți jucătorii sunt apți, pregătiți și fericiți. Suntem recunoscători să avem această oportunitate. Pentru unele cluburi a devenit o normalitate să ajungă în această fază din Champions League, dar pentru noi este ceva nou și suntem recunoscători. Este incredibil... este minunat să mergem la Paris.", a mai declarat Guardiola.
Manchester City este cu gândul atât la semifinala cu PSG, cât și la următorul meci din Premier League. Trupa lui Guardiola ar putea să-și asigure matematic titlul în Anglia încă din următoarea etapă. Pentru asta, City trebuie să câștige meciul cu Crystal Palace (1 mai, 14:30), iar Manchester United să piardă cu Liverpool (2 mai, 18:30).
Liga Campionilor UEFA
Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"
14/09/2022 LA 09:03
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann a explicat cum a învins-o pe Barcelona. Ce a spus de Lewandowski
14/09/2022 LA 07:31