Manchester City se află în sfârșit în ultimul act al celei mai importante competiții din lume. Creditată an de an de specialiști drept una dintre marile favorite la trofeu, formația de pe Etihad a fost eliminată în sferturi în ultimele trei ediții (de Lyon, Tottenham și Liverpool). "Cetățenii" aveau o singură semifinală în Liga Campionilor, pierdută cu Real Madrid, în stagiunea 2015-2016, înainte ca Guardiola să preia echipa.
Acum, Pep are ocazia să își treacă în palmares a treia "urecheată", după cele două câștigate cu Barcelona, dar a explicat faptul că această competiție are foarte mare legătură și cu șansa, în contextul în care se întâlnesc mereu formații de valori aproximativ egale.
"E remarcabil că suntem în finala Champions League. Oamenii cred că e ușor să ajungi aici, dar e o muncă incredibilă. Cei 5 ani de când sunt la Manchester City au sens acum. În fiecare zi, acești băieți au fost consistenți, au avut același scop. Oamenii nu înțeleg că e vorba și de șansă să poți ajunge în ultimul act într-o astfel de competiție. Cu PSG, în tur, am înscris un gol norocos, prin zid și azi Marquinhos a lovit bara, în prima repriză. Astfel de detalii fac diferența, poti fi eliminat foarte ușor. United a câștigat Champions League pentru că John Terry a alunecat (n.r. 2008), Chelsea a marcat în ultimul minut cu Bayern (n.r. 2012, dar golul lui Drogba a fost înscris în minutul 88) și apoi a câștigat, Real a câștigat Liga cu Ateltico grație unui gol marcat în minutul 90+3 (n.r. 2014, Sergio Ramos a egalat în prelungiri, apoi gruparea blanco s-a impus cu 4-1). E o competiție atât de dificilă, în care nu e suficient să fii o formație puternică, trebuie să ai și șansă", a spus Pep Guardiola, după victoria cu PSG, citat de BBC.
Premier League
John Terry îl sfătuiește pe Harry Kane să plece de la Tottenham! Ce motive invocă fostul fundaș
ACUM 11 ORE

Guardiola, după calificarea în finala Champions League: "Le mulțumesc tuturor"

Manchester City a cheltuit de la venirea lui Guardiola aproape 900 de milioane de euro pe transferuri, mai mult de jumătate din această sumă fiind destinată pentru achiziția de fundași.
Acum, în sfârșit "cetățenii" arată ca o formație completă la toate capitolele, defensiva fiind cea care a impresionat cu precădere în sezonul actual.
Totuși, Pep susține că banii investiți au prea puțină legătură cu munca titanică depusă de fiecare la City, iar calificarea în finala Champions League e o recompensă pentru profesionalismul, dedicarea și dăruirea fiecăruia.
"Vreau să le mulțumesc tuturor, de la patron la oamenii din staff și celor care se ocupă de mentenanța stadionului. Acest club este în primul rând despre oameni, nu despre bani. Dacă credeți că ce facem noi aici are legătură doar cu banii, nu puteți greși mai mult", a mai spus Pep.
A doua echipă calificată în finală va fi decisă miercuri, la Londra, unde Chelsea întâlnește Real Madrid, după ce în tur scorul a fost 1-1.
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Cupa Mondială FIFA
Vinicius ar putea lipsi din formula de start a Braziliei pentru meciul cu Serbia! Motivul lui Tite
22/11/2022 LA 11:01