Manchester City pornește din nou ca mare favorită în UEFA Champions League, deși a fost eliminată de fiecare dată în sferturile competiției în ultimii 2 ani chiar de rivale din Anglia. City a câștigat primul meci din grupe clar în fața celor de la Sahtior, scor 3-0. În grupă mai sunt Atalanta și Dinamo Zagreb.
Înainte de partida cu campioana Croației, Guardiola a vorbit despre presiunea de a câștiga marele trofeu: ”Dacă nu voi câștiga nu îmi voi lua gâtul. Voi da tot ce pot. La prima conferință de anul trecut a fost aceeași întrebare. Că sunt aici să câștig UEFA Champions League.
Am spus ok, dar apoi am vorbit cu Ferran (Soriano, șeful executiv), cu Khaldoon (al-Mubarak, președintele clubului) și ei nu mi-au spus asta. Mi-au spus că sunt aici să continui proiectul, să încerc să câștig următorul meci și vom vedea unde ne va duce asta. Oamenii de aici vor să-l câștige. Fanii, la fel, fără ei era imposibil să avem sentimentul că putem să o facem. Doar cu 11 jucători e imposibil. Vom încerca să-i seducem pe fanii noștri și să-și spună: da, putem” a spus Pep Guardiola înaintea partidei.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
ACUM O ZI

Fanii nu sunt obișnuiți cu UEFA Champions League

Guardiola a admis că fanii lui Manchester City nu sunt entuziasmați când vine vorba despre UEFA Champions League: ”Tot ce putem face este să jucăm bine și să câștigăm meciuri. Muncim în fiecare zi. Știu că pentru fani contează cel mai mult Premier League. Acolo e entuziasmul, știm asta la club, am făcut sondaje, știm cât de specială e competiția pentru fani. Dar și această competiție e frumoasă. Trebuie să o traiască la fel ca pe un vis. De nouă ori la rând (in grupe).
Da, clar (e următorul pas pentru Man City). Uneori însă nu e posibil, alteori durează ani și ani și chiar mai mult. Barca este clubul meu de suflet dar în 1992 a avut loc primul triumf iar Barcelona s-a născut cu mult, mult timp înainte. Au fost în competiție în fiecare sezon.
Nu știu cum vor juca (cei de la Zagreb). Nu e deloc rău când joci cu 5 jucători în defensivă și înscrii de 4 ori (în victoria cu 4-0 cu Atalanta). Ne vom pregăti pentru orice variantă. Italia are un campionat foarte, foarte tare și ei au reușit să câștige cu 4-0. E un avertisment pentru noi, să fim atenți” a mai spus Guardiola.
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
IERI LA 04:50
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
IERI LA 19:06