Sorții au decis ca Manchester City să se dueleze cu Borussia Dortmund în sferturile Champions League. Această confruntare este una cât se poate de interesantă prin prisma faptului că Jadon Sancho va juca contra echipei care nu i-a dat prea multe șanse în urmă cu 4 ani.
Sancho a fost cedat de City la Borussia Dortmund în 2017 pentru numai 8 milioane de €. Ulterior, atacantul a progresat enorm, iar acum nemții cer în schimbul său peste 100 de milioane de €, chiar clubul de pe Etihad fiind printre cele interesate de un transfer.

Pep Gurdiola: "Am spus-o de multe ori, nu regret"

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Pep Guardiola l-a avut în curte pe Sancho, dar nu i-a oferit nicio șansă la prima echipă a cetățenilor, astfel că jucătorul a decis să plece la Dortmund. După ce a aflat că echipa sa va juca cu Borussia în sferturile Champions League, Pep Guardiola a făcut referire la episodul plecării internaționalului englez, menționând că nu regretă ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 4 ani.
"Am spus-o de multe ori, nu regret, a fost decizia lui. Este un jucător excepțional, un jucător al echipei naționale cu o calitate imensă, care se descurcă foarte bine la Dortmund. Aș fi vrut ca el să rămână la City, dar el și-a dorit să plece, iar când jucătorii își doresc să plece nu putem face nimic. Îi doresc tot binele din lume, cu excepția meciurilor când joacă împotriva noastră.", a declarat Guardiola la conferința de presă premergătoare meciului cu Everton din sferturile Cupei Angliei.
Guardiola a continuat și a spus că nu se poate anticipa cum ar fi evoluat Sancho la City, dar că totul este de domeniul trecutului, iar acum echipa sa va trebui să-l înfrunte în calitate de adversar: "Nimeni nu știe ce s-ar fi întâmplat. Dacă rămânea la noi poate că eram și mai buni, dar fiecare decide ce face în viață, iar ceilalți trebuie să-i respecte dorința. Îl vom înfrunta acum și vom încerca să-l controlăm. Știm ce calități are, toată lumea știe. Borussia este o echipă foarte bună, cu calitate individuală în toate compartimentele. S-au descurcat minunat în Champions League în ultimii ani. Trebuie să ne pregătim bine."
Jadon Sancho nu a avut un sezon la fel de prolific ca precedentul, dar rămâne în continuare un fotbalist cu o cotă imensă. Manchester United a făcut tot posibilul să-l transfere în vara trecută, dar nemții au ținut la preț. Cel mai probabil, în această vară va urma o nouă licitație pentru jucătorul lui Dortmund, mai ales dacă acesta va face un Campionat European bun și va reveni la forma din sezonul trecut.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013430.jpg
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50