Mijlocașul belgian Eden Hazard a fost transferat în vara lui 2019 pentru 100 de milioane de euro de la Chelsea. Noul jucător al celor de la Real Madrid are ambiții mari de a cuceri UEFA Champions League la noua echipa.
Hazard a vorbit pentru site-ul UEFA înaintea debutului în cea mai puternică competiție din fotbal pentru Real, echipa care a cucerit de 13 ori trofeul. Sezonul trecut el nu a jucat în competiție, însă a ajutat-o pe Chelsea să câștige Europa League.
De ce Real Madrid?
Liga
Eden Hazard, tot mai nemulțumit de situația de la Real Madrid! Anunțul jurnaliștilor belgieni
ACUM 2 ORE
”A fost planul meu. Când eram la Chelsea știam deja că visul meu este să joc aici într-o zi. Nu mă așteptam să ramân 7 ani la Chelsea, dar totul a mers bine până la urmă, am avut posibilitatea să câștig câte un trofeu în fiecare an. Cred că de asta am rămas atât de mult. Acum este un vis pentru mine să fiu aici și sper să obțin cât mai multe!”.
Un club special
”Cred că faptul că Real este recunoscută în Franța și faptul că Zidane a jucat la Real Madrid când eu îmi începeam cariera. Pentru mine a fost mereu clubul suprem. Apoi vorbim despre tricoul alb și despre Bernabeu care este cel mai bun stadion. În afară de asta, când eram copil eram susținătorul Realului, mereu mi-am dorit să vin aici din acest motiv”.
Conexiunea cu UEFA Champions League
”Simți asta imediat cum vii aici. Simți că este clubul care a cucerit de cele mai multe ori trofeul. De asta cred că sunt atât de multe așteptări în competiție și de asta a câștigat trofeul de mai multe ori decât oricare altă echipă”.
Zidane
”Lucrăm împreună de mai bine de o lună și sunt fericit. Mă simt ca un copil mic, nu doar pentru el, ci și pentru alți jucători. Învăț în fiecare zi și am început să-i cunosc pe ceilalți. Este grozav să joc pentru un antrenor la care simți că a fost un mare jucător. Trebuie doar să învăț de la el și totul va fi bine”.
Unde era când Zidane a marcat acel gol cu Leverkusen (finala UEFA Champions League din 2002)
Nu cred că l-am văzut în direct. Mă uitam mult la fotbal dar nu puteam mereu să mă uit la UEFA Champions League pentru că trebuia să învăț și să mă odihnesc. Dar a doua zi am văzut faza și apoi de multe ori în zilele următoare. Cred că Thorgan (fratele său care evoluează la Borussia Dortmund) a încercat să copieze execuția in curte dar nu a reușit niciodată.
Este o amintire frumoasă. Îmi aduc aminte și de jucătorii mari din acea perioadă: Raul, Figo, Ronaldo... Era grozav să-i urmărești. Eram atrași de club pentru că avea atâtea staruri împreună. În plus, e vorba de întreaga istorie a clubului Real Madrid”.
Obiectivele sale la Real
”Nu am. Mă gândesc mereu doar la munca de pe teren. Desigur, la un asemenea club trebuie mereu să câștigi și să marchezi. Dar mereu m-am comportat astfel și voi încerca să fiu la fel. Voi încerca să mă simt cât mai bine pe teren și știu că rezultatele vor veni. La acest club grozav încerci să-i atragi pe oameni, să câștigi meciuri, să marchezi mult. La fel am fost și la Chelsea și voi încerca să fac la fel la Real Madrid, poate chiar mai bine”.
Prezentarea lui oficială
”A fost un moment special. Când am ajuns m-am simțit ca acasă pe teren și asta vreau să simt când sunt pe stadion. Diferența a fost la conferința de presă, să-i văd pe toți fanii, președintele clubului care a ținut un discurs, toate camerele care erau pe mine.. Nu pot să descriu. Este entuziasmant și plăcut, dar simți și o nerăbdare când vezi atâția oameni. Eu mă descurc mai bine când las picioarele să vorbească pe teren”.
Fanii din Spania
”Cred că fanii de aici sunt fani adevărați. În Anglia nu sunt atât de mulți fani, oamenilor le place fotbalul și toți, fie că vorbim despre tineri, adulți, adolescenți, bătrâni, toți sunt interesați de fotbal dar nu sunt atât de fanatici cu echipele lor. Când eram la Chelsea și pierdeam un meci, eram dezamăgiți toți, și jucătorii și fanii, dar n-am simțit niciodată că e un dezastru. În Spania se simte diferit. Fotbalul e totul pentru fani și jucătorii trebuie să dea totul”.
Sport în afara fotbalului
”Da. Îmi place baschetul, dar nu este o problemă dacă trec 3 săptămâni fără să văd o partidă. Fotbal joc în fiecare zi, dar este uneori bine să te deconectezi de la fotbal din când în când. Îmi place să-mi petrec timpul cu familia și să practicăm și alte sporturi. Îmi place și să ies în oraș cu soția și să facem alte lucruri”.
Fotbal
Real Madrid renunță la Hazard pentru un star de la Chelsea! Super-schimbul pregătit de "galactici"
27/12/2021 LA 15:01
Premier League
Alexander-Arnold a dezvlăuit numele starurilor pe care i-ar vrea la Liverpool. Ambii sunt din Anglia
24/12/2021 LA 15:47