11 martie 2020. După ce a pierdut cu 2-1 pe terenul lui Dortmund, în turul optimilor Ligii Campionilor, PSG s-a impus cu 2-0 pe Parc des Princes, obținând calificarea.
Din cauza COVID-19, accesul fanilor pe stadion a fost interzis, dar peste 4000 de francezi s-au adunat în apropierea arenei pentru a susține echipa. Le Parisien a vorbit cu fanii prezenți în acea noapte pe străzi, iar aceștia susțin că au avut permisiunea poliției, deși Franța interzise adunările publice de pe 5 martie. "Singurul nostru virus este PSG", au scandat, printre altele, ultrașii. Acum, situația a devenit foarte problematică în Paris, deși inițial capitala Franței fusese printre capitalele europene cu cele mai puține cazuri, raportat la mia de locuitori.
"Dacă am fi știut ce se va întâmpla în următoarele săptămâni, am fi rămas acasă", mărturisește un fan pentru Le Parisien, în timp ce unul dintre liderii Collectif Ultras Paris, Romain Mabille, recunoaște că mai mulți membrii ai facțiuni din care face parte au fost depistați cu coronavirus. Nu se știe dacă ei aveau virusul la momentul respectiv, dacă l-au luat în timpul celebrărilor de pe străzile Parisului sau ulterior.
Serie A
Cum trece o zi din viața căpitanului naționalei României, Vlad Chiricheș, aflat în izolare în Italia
02/04/2020 LA 08:51
Evident, un verdict clar nu poate fi dat, însă jurnaliștii sursei citate cataloghează acea seară o "iresponsabilitate fără margini", atât din perspectiva fanilor, cât și a autorităților, făcând legătura și cu ce s-a întâmplat la Atalanta - Valencia, meciul care a contribuit fără îndoială la situația teribilă din nordul Italiei.
Franța e în acest moment a patra cea mai afectată țară la nivel european de coronavirus, autoritățile raportând în această dimineață că numărul cazurilor pozitive a ajuns la 56.989. Dintre pacienții cu COVID-19, 4032 și-au pierdut viața, mai mult decât în China.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
"Mbappe e noul Pele!" Arsene Wenger, convins că starul lui PSG va câștiga Balonul de Aur
ACUM 13 ORE
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 18 ORE