Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Istvan "Forrest Gump" Kovacs. Performanța nemaiîntâlnită reușită de român, la City - Real

Cristian Mihală

Publicat 28/04/2022 la 08:42 GMT+3

Bogdan Stelea, fostul mare goalkeeper al echipei naționale, a dezvăluit că Istvan Kovacs a alergat o distanță incredibilă în timpul partidei Manchester City - Real Madrid 4-3. Acest lucru i-a permis să fie aproape de faze și să ia deciziile corecte.

Istvan Kovacs, în Manchester City - Real Madrid 4-3

Credit imagine: Eurosport

Manchester City - Real Madrid a fost un meci fabulos, dacă facem abstacție de stângăciile din defensivele celor două formații. La spectacolul de gală a contribuit și Istvan Kovacs, care, la cel mai important meci al carierei, a uimit prin stăpânirea de sine, calmul și deciziile perfecte luate. Românul din Carei a simțit perfect partida, dovadă în acest sens genialul avantaj dat lui City la faza golului lui Bernardos Silva.
Să vorbești pozitiv despre arbitraj după un meci încheiat 4-3 e un lucru rar, dar pe deplin meritat, judecând după clasa arătată de centralul român. La prestația sa deosebită a contribuit din plin forma fizică. Bogdan Stelea, fostul mare portar al naționalei, a dezvăluit că arbitrul a acoperit 13,4 kilometri în cele 90 de minute, mai mult decât toți jucătorii de pe teren. O performanță incredibilă, care i-a permis să fie mereu aproape de fază și să vadă în cel mai mic detaliu ce se întâmplă între jucătorii celor două formații.
"Am vorbit cu cineva azi, nu dau nume, un arbitru, mi-a spus că a alergat 13,4 kilometri, mai mult decât mulți fotbaliști. Sunt mijlocașii cei care aleargă, dar arbitrul trebuie să fie în permanență acolo, să fie aproape de orice.
Aveau atac pozițional când Real pleacă pe contraatac și iese faza golului 3. Cât a trebuit el să fugă după faza respectivă! Probabil era undeva aproape de careul lui Real Madrid", a spus Bogdan Stelea la Digi Sport.
CITEȘTE ȘI:

Cât de mult aleargă fotbaliștii într-un meci?

Ca să ne facem o idee despre efortul depus de Istvan Kovacs pe Etihad, ar trebui să spunem că în Premier League, cel mai important campionat din lume, distanța medie străbătută de fotbaliști într-un meci e de 10,14 kilometri.
Fundașii laterali și mijlocașii centrali tind să alerge cel mai mult, având o medie de peste 11,2 kilometri, în timp ce fundașii centrali și atacanții se deplasează cel mai puțin (9,5 kilometri, în medie).
Recordul în campionatul Angliei e deținut de James Milner, care a alergat contra lui Stoke, pe vremea când juca la Manchester City, 13,56 kilometri. Adică distanța acoperită de Istvan Kovacs marți seară.
Un record all-time de distanță acoperită într-un meci a fost realizat la Mondialul din 2018, de către Brozovic, în semifinala cu Anglia (16,3 kilometri), cu mențiunea că acea dispută a avut nevoie de prelungiri. Mijlocașul lui Inter e recunoscut pentru disponibilitatea la efort imensă, fiind, cu 12,5 kilometri în medie, fotbalistul care aleargă cel mai mult din Serie A.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo