RB Leipzig s-a calificat pentru prima oară în semifinalele Champions League, după ce a învins, scor 2-1, echipa lui Diego Simeone, Atletico Madrid. Pentru un loc în marea finală, echipa antrenată de Julian Nagelsmann (33 de ani) se va confrunta cu PSG. Olmo a deschis scorul pentru Leipzig cu o lovitură de cap, în minutul 50, după o fază superbă creată de colegii săi. Joao Felix a egalat pentru Atletico în minutul 71 (a transformat penalty-ul obținut tot de el), însă Adams avea să le aducă victoria nemților cu un șut deviat de Savic ('88).
Această victorie este una fără precedent din multe motive, însă unul dintre aceste motive este faptul că Leipzig este primul club care o elimină pe Atletico Madrid din Champions League, fără să îl aibă pe Cristiano Ronaldo în echipă. Mai mult, Julian Nagelsmann a reprezentat piesa de rezistență a șocului pe care echipa lui i l-a administrat lui Diego Simeone, unul dintre cei mai defensive tehnicieni din fotbalul mondial.

Julian Nagelsmann, record după record

Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
Este fără doar și poate o reușită fantastică pentru club, dar mai ales pentru antrenorul germanilor de la RB Leipzig, care a împlinit 33 de ani în iulie și a fost născut cu doar câteva luni înainte ca Simeone să debuteze în fotbal în 1987. Faptul că Nagelsmann a reușit să ducă echipa atât de departe în UEFA Champions League după doar 11 ani de la înființare este o uriașă reușită. RB Leipzig a luat ființă în 2009 și a jucat primul sezon în Bundesliga în 2016/17. Anul acesta este doar al doilea lor sezon în UCL, primul în care trec de faza grupelor.
La finalul meciului cu Atletico Madrid, Julian Nagelsmann a declarat că echipa sa și-a creat un scenariu tactic al felului în care se va desfășura partida. Antrenorul lui Leipzig a precizat că nu va fi ușor meciul cu PSG din semifinale, însă echipa sa va lupta pentru a ajunge în finala UCL: “Am încercat să ne imaginăm un scenariu al filmului. Prima repriză a fost exact cum trebuia. Noi ne-am creat un scenariu tactic al felului cum se va desfășura meciul. Stilul nostru ofensiv l-am schimbat un pic astăzi. În ultima treime cred că ne-am descurcat mai bine decât Atletico. PSG este o echipă plină de vedete, nu va fi ușor, dar vom încerca să mergem în finală”, a declarat Julian Nagelsmann, la finalul partidei.
Bundesliga
Haaland, motiv principal de supărare pentru Lewandowski! Ce l-a nemulțumit pe polonez
11/05/2022 LA 17:17
Fotbal
Nagelsmann, la cuțite cu șefii lui Bayern! Ratarea unui transfer l-a scos din sărite pe antrenor
11/05/2022 LA 14:58