Eliminat din competiția europeană de Atletico Madrid, Klopp a vorbit despre cele două echipe care, în opinia lui, au cele mai mari șanse să ridice prestigiosul trofeu. Pe de-o parte, tehnicianul german a făcut referire la Manchester City, rivala din Premier League care a învins-o categoric pe Liverpool în etapa precedentă. Apoi, Klopp a lăudat jocul excelent propus de Bayern, fosta echipă a lui Pep Guardiola:
Din punctul meu de vedere, cele două mari favorite rămase în competiție sunt Bayern Munchen și Manchester City. Bayern a reușit un sezon impresionant sub comanda lui Hansi Flick. De asemenea, City are o șansă uriașă. În cazul lor, este îndeajuns doar să vezi ce jucători au. Trebuie să ai noroc și să aliniezi cel mai bun "11" dacă vrei să câștigi trofeul Champions League. Cele două echipe au foarte multă calitate, dar trebuie să ajungă aproape de perfecțiune ca să ridice trofeul. | Jurgen Klopp
Manchester City și Bayern Munchen s-au impus în manșa tur din sferturile UEFA Champions League. Formația lui Guardiola a câștigat cu 2-1 împotriva lui Real Madrid, pe Santiago Bernabeu, în timp ce Bayern a învins-o categoric pe Chelsea (scor 3-0) la Londra. Bayern a cucerit de 5 ori prestigiosul trofeu, în timp ce Manchester City n-a reușit vreodată să treacă de faza sferturilor.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Programul Champions League: "Final 8" în Portugalia, la Lisabona

La începutul sezonului, Istanbul urma să găzduiască finala Ligii Campionilor. Această variantă a căzut încă din primăvară, după apariția pandemiei de coronavirus. Au existat temeri că turcii nu vor putea asigura toate cerințele necesare după această perioadă dificilă. S-a vehiculat că Germania va fi gazda unui "Final 4" (semifinalele și finala desfășurată în același loc), dar în cele din urmă UEFA a simțit nevoia să comprime și mai mult lucrurile. În cele din urmă, Lisabona va fi gazda "Final 8" în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Marea schimbare are legătură cu formatul competiției, urmând ca sferturile, semifinalele și finala să se dispute într-o singură manșă, pe un teren neutru. Da Luz, din Lisabona, va organiza ultimul act și disputele din semifinale, iar Jose Alvalade ar urma să găzduiască o parte din meciurile din sferturile de finală.

Când se vor juca fazele finale din Champions League

Forul continental a prioritizat competițiile interne, dându-le acestora șansa să se încheie, urmând ca Champions League și Europa League să aibă loc abia în august.
Sferturile, semifinalele și finala Ligii Campionilor vor avea loc în interval de doar 11 zile, între 12 august și 23 august. Returul optimilor de finală (cele 4 meciuri care și-au disputat în primăvară doar manșa tur) vor avea loc în weekendul 7-8 august, urmând să se desfășoare, cel mai probabil, tot în Portugalia. Barcelona - Napoli (1-1 în tur) și Juventus - Lyon (0-1 în tur) sunt celelalte 2 meciuri rămase de disputat în optimi.
Iată programul Champions League 2019-2020
  • Sferturile de finală: 12, 13, 14 și 15 august
  • Semifinalele: 18 și 19 august
  • Finala: 23 august
În sferturile Ligii Campionilor s-au calificat deja PSG, Atalanta, Atletico Madrid și Leipzig. UEFA a anunțat că finala Champions League se va desfășura pe 23 august, la Lisabona (Estadio Da Luz), în timp ce finala Europa League se va juca cu 2 zile mai devreme, pe 21 august, la Koln (RheinEnergieStadion). De asemenea, finala Champions League la fotbal feminin se va disputa pe 30 august, la San Sebastian (Anoeta Stadium).
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26