articol de Romeo Ene
Germanul a avertizat că modificările propuse de UEFA pentru Champions League nu sunt avantajoase pentru ‘’cormorani’’ sau pentru echipele din Premier League.
Pe fondul prăbușirii Superligii de la începutul acestei săptămâni, UEFA a confirmat planurile pentru un nou format de 36 de echipe pentru Champions League, care urmează să intre în vigoare din sezonul 2024/25.
Liga Campionilor UEFA
Thomas Muller, jefuit în timpul meciului Bayern - Barcelona! Hoţii au plecat cu o avere din casa lui
14/09/2022 LA 10:48

Cum va arăta noul format din UEFA Champions League

Champions League își va extinde numărul de echipe de la 32 la 36, iar faza grupelor va fi înlocuită de un minicampionat, fără tur-retur, a anunțat secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti.
Fiecare echipă va disputa câte 10 meciuri în prima fază a competiției, stabilite la tragerea la sorți. Vor exista 4 urne valorice a câte 9 echipe. Primele 8 echipe clasate în minicampionatul UCL se vor califica direct în optimi. Formațiile clasate pe locurile 9-24 vor juca un playoff, de tip tur-retur, iar câștigătoarele își vor asigura și ele prezența în optimi. Cluburile de pe locurile 25-36 vor părăsi competiția.
Partidele din optimi, sferturi și semifinale se vor disputa ca până acum, tur-retur, iar finala se va disputa într-o singură manșă, pe teren neutru.
Anglia, Germania, Spania și Italia vor avea câte 4 echipe prezente în faza minicampionatului, în timp ce Franța va trimite 3 cluburi în Champions League. Și câștigătoarele din sezonul precedent din Champions League și Europa League vor beneficia de un loc în prima fază a competiției. Structura preliminariilor UCL va rămâne la fel.

Klopp nu este un fan al noului format de Champions League

Klopp nu este de acord cu modificările propuse, managerul lui Liverpool trimiţând un avertisment clar pentru UEFA și către rivalele lui Liverpool din Premier League, Arsenal, Chelsea și Tottenham, care concurează în mod regulat pentru a se califica în Liga Campionilor sau Europa League în fiecare sezon.
În cadrul conferinței de presă dinaintea partidei cu Newcastle, care se va disputa sâmbătă, la ora 14:30, în direct la Eurosport 1, Klopp a precizat: "Nu poți pur și simplu să introduci mereu mai multe competiții. Foarte bine că Superliga este suspendată, dar noua Ligă a Campionilor nu este grozavă. UEFA mi-a arătat ideea și am spus că nu-mi place - mai bine joc 6 partide în loc de 10. Nu știu cum vom putea juca atâtea meciuri.’’
"Singurii care nu sunt întrebați niciodată sunt antrenorii, jucătorii și suporterii. UEFA nu ne-a cerut părerea, cum a fost în cazul Superligii. Ei merg pe principiul de a juca cât mai multe meciuri, însă nu este posibil.’’
Klopp are o teorie în spatele motivului pentru care UEFA a planificat schimbări în Liga Campionilor: "Care este motivul schimbării formatului Ligii Campionilor? Banii.", a spus el, potrivit football.london.
Liverpool – Newcastle se joacă sâmbătă, de la ora 14:30, în direct la Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"
14/09/2022 LA 09:03
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann a explicat cum a învins-o pe Barcelona. Ce a spus de Lewandowski
14/09/2022 LA 07:31