Jurgen Klopp a declarat în dese rânduri că ritmul în care se joacă fotbalul actual este unul infernal, iar jucătorii sunt singurii care suferă din cauza acestui fapt. Germanul a făcut mereu apel la forurile conducătoare să reducă numărul de meciuri dintr-un sezon, dar tendința este în continuare de a-l crește, tocmai pentru a genera venituri mai mari.
Așa se va întâmpla și în cazul Champions League, care începând cu 2024 se va desfășura după un nou format, în care faza grupelor va fi înlocuită de un minicampionat, iar echipele implicate vor juca 10 meciuri în loc de 6 în prima fază a competiției.
Klopp a fost foarte acid la aflarea acestei vești, acuzând șefii fotbalului european că se gândesc numai la bani, fără a ține cont de jucători sau fani: "Singurii care nu sunt întrebați niciodată sunt antrenorii, jucătorii și suporterii. UEFA nu ne-a cerut părerea, cum a fost și în cazul Superligi. Pur și simplu ne spun: "jucați mai multe meciuri". Care este motivul pentru noul format din Champions League? Banii ... habar n-am cum ar trebui să ne descurcăm cu mai multe jocuri decât în prezent.
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
ACUM 3 ORE
Nu poți avea 20 de echipe într-o ligă, două competiții de cupă și 10 jocuri internaționale înainte de Crăciun. Aceste lucruri nu sunt posibile."
https://i.eurosport.com/2021/04/20/3118041.jpg

Jurgen Klopp a primit răspuns din partea lui Ceferin

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a ținut să le răspundă lui Klopp și celor care sunt de partea sa, menționând că dacă jucătorii și antrenorii nu sunt dispuși să joace un număr atât de mare de partide, aceștia ar trebui să renunțe și la o parte din salariile lor colosale. Totuși, slovenul a specificat că forul pe care îl conduce este deschis la alte propuneri de reformare a Champions League, dacă variantă aprobată de UEFA nu este pe placul celor implicați.
"Pot fi mai puține meciuri, dar și salariile jucătorilor și antrenorilor ar trebui să se adapteze. Nu poți genera mai puțin și câștiga mai mult tot timpul. Unii se plâng că sunt prea multe meciuri. În regulă, sunt de acord cu asta, dar și salariile să fie mai mici atunci.
Reformele propuse de noi au apărut deoarece cluburile au nevoie de ajutor pentru a răspunde crizei financiare. Putem continua cum este acum, dar cluburile nu vor mai avea forța să investească. Și cine iese cel mai rău din această situație? Fanii lor.
Așadar, în timp ce înțeleg ceea ce susțin unii oameni, i-aș întreba care sunt soluțiile lor. Noi credem că reformele noastre sunt în beneficiul tuturor, dar am menționat că nu suntem fixiști, iar dacă alții au idei mai bune care să ajute la protejarea viitorului fotbalului, îi vom asculta.", a declarat Ceferin, citat de The Mirror.
Fotbal
Jurgen Klopp uimit de argumentul lui Perez în privința Superligii. "Pentru a îmbunătăți fotbalul?"
ACUM 13 ORE
Premier League
Jurgen Klopp, reacție dură după Liverpool - Brighton 3-3: "A fost oribil de urmărit"
01/10/2022 LA 19:16