În prim planul fotbalului european acum peste două decenii, când ajungea în fazele finale ale Ligii cu regularitate, impunându-se chiar în stagiunea 1996-1997, Dortmund a trăit în ultimii ani în umbra lui Bayern.
Jurgen Klopp a format din nou o echipă fantastică la Dortmund la începutul acestui deceniu, când a cucerit două titluri la rând și a jucat finala Champions League (în 2012-2013, când a fost învinsă de Bayern, scor 2-1). După plecarea actualului antrenor de la Liverpool, Dortmund nu a mai reușit să impresioneze foarte mult, însă acum dispune de un lot stelar. Cel puțin asta consideră Klopp, care a vorbit despre cât de apropiată este valoarea rezervelor de cea a titularilor la echipa lui Lucien Favre. Un lucru care lui Klopp i-a lipsit sezonul trecut în Premier League, titlul fiind decis de banca de rezerve mai puternică a celor de la City.
"Uitaţi-vă la ce lot are Borussia Dortmund şi spuneţi-mi că suntem mai puternici decât ei. Este incredibil. Pot să facă oricând cinci schimbări şi te întrebi: Serios, ei chiar nu au jucat săptămâna trecută? De ce?", a spus Klopp, care apoi a analizat și ce alte formații se pot implica în duelul pentru trofeul Ligii Campionilor: "Juventus va fi acolo, la fel şi PSG. Credeţi că Real Madrid a renunţat deja? Bayern Munchen i-a adus în sfârşit pe Perisic şi Coutinho, ceea ce este un mare plus".
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
ACUM 2 ORE

Liverpool, mai interesată de titlu decât de Champions League?

Anul trecut, finala Champions League a fost o afacere 100% englezească, Liverpool impunându-se în fața lui City. După două finale la rând disputate, "cormoranii" par să prioritizeze campionatul, ajungându-se la 30 de ani de când trupa de pe Anfield nu a mai luat titlul.
De partea cealaltă, City, care a cucerit titlul în ultimele două stagiuni, e mult mai interesată de Champions League sezonul acesta, însă Klopp nu are vreo garanție că dominația Premier League va continua.
"Evident, nu am o problemă cu lucrul acesta, dacă s-ar întâmpla din nou (n.r. să ajungă în finala Champions League). Dar, în acest moment nu sunt sigur că se va întâmpla. Avem aceeaşi şansă ca toată lumea, nu văd echipele din Anglia dominând", a răspuns Klopp.

Cotele pentru câștigarea Champions League

Chiar dacă Klopp a avut doar cuvinte de laudă despre fosta sa echipă, bookmakerii văd lucrurile mult diferit. În timp ce Liverpool e a treia favorită să câștige trofeul, vicecampioana Germaniei abia prinde top 10.
Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condițiile în care ieșirea din grupe va fi destul de anevoioasă. Dacă Barcelona e marea favorită, Inter - cu Antonio Conte la timonă și cu un lot mult mai bun față de sezonul trecut -, cu siguranță că speră să emită pretenții pentru locul secund în grupa Borussiei Dortmund.

Favoritele bookmakerilor la câștigarea Champions League

 • Manchester City - 4
 • Barcelona - 5
 • Liverpool - 6
 • Real Madrid - 9
 • Juventus - 10
 • PSG - 10
 • Bayern - 11
 • Atletico Madrid - 20
 • Chelsea - 33
 • Dortmund - 33
 • Napoli - 33
 • Inter - 50
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 19 ORE
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM O ZI