Un octombrie negru, fără victorie, a fost salvat aseară, în Champions League, când Liverpool s-a impus cu 1-0 în duelul cu Ajax, semifinalista de acum doi ani în Liga Campionilor. Victoria nu a fost una ușoară, "lăncierii" ratând 3 sau 4 ocazii mari, dar în cele din urmă campioana Angliei a reușit să țină poarta intactă.
Lucru extrem de important, pentru că vorbeam de primul meci fără Van Dijk, olandezul accidentându-se grav în derby-ul cu Everton. Klopp a găsit puterea să glumească și a răspuns în stilul caracteristic la întrebarea "ce poate obține Liverpool în acest sezon, fără Van Dijk".
"Dacă aș fi fost un tip isteț, aș fi plecat de la Liverpool în vară. Toți ar fi vorbit la superlativ despre mine și despre ce am realizat. Din nefericire, nu sunt așa de deștept", a glumit Klopp, într-o intervenție la BT Sport, pentru ca apoi să continue: "Știu că am spus că nu contează ce spun oamenii când vii la un club, ci atunci când pleci, m-am referit în special la perioada Dortmund, pentru că toți au fost pozitivi în momentul în care am plecat de acolo. Sper și la Liverpool să se întâmple la fel. Dar voi fi împăcat oricum, am câștigat Champions League și titlul. Orice vom câștiga de aici înainte - nu știu dacă și câte trofee vor mai fi - e ceva incredibil. Un lucru pot să vă promit: vom face tot ce ne stă în putință pentru a câștiga alte trofee".
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Klopp promite unitate la Liverpool

Van Dijk nu doar că va lipsi tot sezonul, dar ultimele informații indică faptul că ar putea absenta de pe teren peste un an, ceea ce înseamnă că Liverpool va trebui să se descurce și pentru o bucată din stagiunea viitoare fără cel mai bun fundaș al lumii.
Klopp încearcă să fie pozitiv și susține că o astfel de accidentare nu face decât să îi motiveze și mai mult pe jucători. Echipa și-a pierdut liderul, dar fotbaliștii înțeleg foarte bine că în astfel de situații e nevoie să fie și mai uniți, să răspundă pe teren ca un tot unitar.
"L-am pierdut pe Van Dijk, e o situație grea, dar ne vom descurca. Astfel de momente ne întăresc, ne fac să fim mai aproape unul de altul - ceea ce, vă spun, nu e ușor, pentru că oricum eram extrem de uniți - și să ripostăm prin fotbal. Arma noastră a foste mereu fotbalul și asta vom încerca să facem și de acum înainte, să răspundem pe teren. Să vedem unde vom ajunge", a mai spus Klopp.
Tehnicianul care a adus Champions League și titlul pe Anfield e extrem de deranjat de modul în care se raportează la echipa sa presa engleză. Se trece prea ușor de la un optimism debordant la verdicte dure, iar acest fapt poate să îi afecteze pe jucători.
"După meciul cu Arsenal, toți ne vedeau deja câștigătorii unui nou titlu în Premier League. Apoi, a urmat după o săptămână înfrângerea cu Aston Villa și lucrurile s-au întors la 180 de grade, toți spuneau că avem cea mai proastă apărare din lume", a concluzionat tehnicianul german.
Pentru Liverpool urmează duelul cu Sheffield United, în Premier League. Partida din etapa a 6-a a campionatului Angliei va fi sâmbătă, de la ora 22:00, în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918611.png
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25