Tragerea la sorți a optimilor de finală ale UEFA Champions League aduce mai multe dueluri tari, printre care și Chelsea – Bayern, o reeditare a finalei competiției din 2012. Atunci, Chelsea a câștigat cu 4-3 la penalty-uri, cu Frank Lampard, actualul antrenor al echipei, căpitan.
Chelsea a egalat-o atunci pe Bayern grație unui penalty transformat în minutul 88 de Didier Drogba, care a fost desemnat și omul meciului. Bavarezii deschiseseră scorul doar cinci minute mai devreme prin Thomas Muller.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
IERI LA 14:30
Chelsea a mai întâlnit Bayern și în sferturile de finală ale UCL în sezonul 2004/2005. În tur, care s-a jucat pe Stamford Bridge, englezii s-au impus cu 4-2 iar printre marcatori s-a numărat și Frank Lampard. Actualul antrenor a reușit o dublă însă una dintre reușite a fost o adevărată bijuterie.
Chelsea s-a calificat atunci după ce a pierdut returul cu 3-2 pentru a fi apoi eliminată în semifinale de Liverpool.
Turul dintre Bayern și Chelsea se va juca pe 18 sau 19 februarie, iar returul pe 10 sau 11 martie 2020.
Thomas Muller a declarat privind tragerea la sorți: ”Sunt încrezător privind aceste meciuri, dar Chelsea are jucători periculoși. Mă bucur că sunt trei echipe germane în optimi și sper să rămână tot trei și în sferturi”
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58
Liga Campionilor UEFA
Busquets, întrebat dacă Barcelona poate câștiga Champions League, fără Messi. Răspunsul dat
13/09/2021 LA 14:21