După victoria la limită de pe Etihad, City a avut de pătimit în retur, unde a obținut o remiză albă, deși pe final Atletico a fost în mai multe rânduri aproape să egaleze.
Cu toate că adversara nu a dat dovadă de fair-play, jucătorii acesteia provocând și comportându-se reprobabil (atât pe teren, cât și în afara lui, spre vestiare), Guardiola a dat o lecție de fair-play. Acuzat de Simeone că se folosește de un limbaj sofisticat pentru a-l ironzia, Pep a părut sincer când a vorbit despre cât de mult îl apreciază pe tehnicianul formației rojiblanco.
"Nu am criticat niciodată jocul lui Atletico. Nu am nimic de spus despre comportamentul lor, am foarte mult respect pentru Atletico. Cholo are mult merit pentru ce a făcut aici, poate juca așa cum vrea. Nu mă întrebați despre bătălia stilurilor, fiecare e liber să joace așa cum consideră că e bine. Nu am criticat niciodată jocul lui Atletico, însă, rețineți. Ce face Simeone face bine și nimeni în lume nu poate să îl egaleze la acest capitol", a spus Guardiola la final.
Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
ACUM 9 ORE
Oamenii foarte inteligenți, cu un lexic grozav, te pot disprețui cu cuvinte de laudă. Dar aceia dintre noi care nu avem un astfel de lexic nu suntem atât de proști | Diego Simeone
Dacă timp de 160 de minute formația rojiblanco a stat "la cutie", în ultimele 20 de minute ale disputei de pe Wanda Metropolitano lucrurile s-au schimbat. Gazdele nu doar că au ieși la joc, dar au pus o presiune mare pe poarta lui Ederson, reușind să își creeze 3 sau 4 ocazii mari de a marca.
Pep se aștepta la o astfel de reacție, pentru că fotbaliștii rojiblanco au calitate, și susține că și-a pregătit propriii jucători în acest sens.
"Nu mă așteptam la altceva. Am vorbit despre asta la pauză, pentru a ne pregăti pentru ce e mai rău. Am jucat zilele trecute cu Liverpool și astăzi s-a simțit lucrul acesta în repriza secundă. Dacă nu am fi jucat în prima manșă așa cum am făcut-o, nu aș fi stat aici spunând că am trecut mai departe. Dar suntem în semifinale, e a 3-a oară când City ajunge aici și trebuie să ne bucurăm de această calificare în această noapte", a explicat Pep.
CITEȘTE ȘI:
KOKE ÎI ACUZĂ PE JUCĂTORII LUI MANCHESTER CITY CĂ AU TRAS DE TIMP: "PE NOI NE CRITICĂ, SĂ VEDEM CE VOR SPUNE AZI"

Guardiola, despre City - Real Madrid, din semifinalele Champions League

Pentru Guardiola și City urmează Real Madrid, cea mai titrată echipă din istoria competiției. Chiar dacă nu mai sunt la nivelul de acum câțiva ani, când Ronaldo strălucea, "galacticii" au în Vinicius Jr și mai ales în Benzema doi fotbaliști world-class, capabili să decidă orice meci. Pedigreeul european e marele atu al viitoarei campioane a Spaniei, iar Pep e de părere că, dacă echipa sa va evolua precum în partea secundă de pe Wanda Metropolitano, nu va avea șanse să se califice în a doua finală de UCL la rând.
"Real e "Regina" competiției. E a treia noastră semifinală de Champions League dar, dacă jucăm ca în repriza a doua de azi, nu vom avea șanse. Vom încerca să jucăm ca la Manchester, bineînțeles, dar va fi un duel greu. Dar acum nu mă gândesc la Real foarte mult, venim după un meci cu Liverpool, urmează altul tot cu ei (n.r. semifinala de FA Cup, în weekend). Azi a fost foarte complicat, dar noi am rezistat", a concluzionat Guardiola.
Guardiola va bifa a 9-a semifinală în cea mai importantă competiție intercluburi, performanță cu care niciun antrenor nu se poate mândri. Pep a ajuns până în semifinale cu Barcelona de 4 ori, cu Bayern de 3 ori și cu City de două ori. Totuși, managerul "cetățenilor" are doar două trofee în palmares, ambele cu Barcelona (2009 și 2011). Cu Bayern s-a oprit de fiecare dată în semifinale, în timp ce cu City a ajuns anul trecut până în ultimul act, unde a pierdut contra lui Chelsea.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
IERI LA 12:55
Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
IERI LA 04:49