Brazilianul e unul dintre favoriții lui Klopp, care apreciază disponibilitatea acestuia la efort și modul în care creează culoare pentru coechipieri. Din păcate pentru "cormorani", în acest sezon Firmino are cifre foarte slabe, reușind să marcheze o singură dată.
În confruntarea cu Atalanta din deplasare, câștigată de Liverpool cu 5-0, Klopp nu și-a introdus favoritul din primul minut, preferându-l pe Jota, un fotbalist extrem de în formă. Decizia a fost inspirată, fotbalistul venit de la Wolves marcând o triplă. Portughezul a ajuns la 7 goluri în acest sezon, doar Salah întrecându-l din lotul lui Liverpool (9). Jota a devenit al doilea jucător din istoria lui Liverpool care să înscrie în fiecare din primele sale două partide de Champions League în tricoul cormoranilor (celălalt a fost Robbie Keane, în 2008). El a devenit abia al 10-lea jucător din istoria trupei de pe Anfield care reușește o triplă în Cupa/Liga Campionilor.
Întrebat dacă Firmino mai poate prinde un loc de titular în contextul în care Jota joacă atât de bine, tehnicianul campioanei Angliei a ținut să le explice ziariștilor de ce pun problema fals.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
"Când cineva strălucește, imediat vorbim de un alt jucător, care probabil că a jucat 500 de meciuri la rând. Dacă nu ar fi fost Bobby, probabil nici nu am juca în Champions League. Diogo a jucat excepțional, dar asta nu are nicio legătură cu Firmino, nu spune nimic despre acesta. Dacă mă întrebați ce face din Liverpool o echipă atât de specială, v-aș spune că în primul rând prezența lui Bobby Firmino. Într-o zi bună, e imposibil să te aperi contra lui", a spus Klopp în conferința de presă, pentru ca apoi să vorbească despre ce a stat în spatele titularizării lui Jota: "Pentru azi, asta a fost decizia. Era clar că are sens să jucăm cu Diogo, pentru că e într-o formă excelentă, dar și ca urmare a modului în care se apără Atalanta".

Klopp, după Atalanta - Liverpool 0-5: "Nu știu dacă a fost cel mai bun meci al meu de când sunt aici"

Chiar dacă are probleme defensive, Liverpool a jucat perfect și a reușit să nu ia gol în fața unei formații care impresionează ofensiv. "Dacă nu luăm gol cu City, vom câștiga", a spus Klopp, făcând referire la marele duel din weekend, pentru ca apoi să vorbească despre confruntarea cu trupa lui Gasperini.
"Nu știu dacă a fost cel mai bun meci de când sunt la Liverpool, dar am evoluat exact cum mi-am dorit, am făcut spectacol. Sunt fericit, e o mare victorie în Champions League, împotriva unei formații foarte bune", a explicat tehnicianul german.
Diogo Jota a marcat în fiecare din ultimele 4 meciuri jucate pentru Liverpool, în toate competițiile.
Atalanta, una dintre cele mai ofensive echipe din lume, a bifat primul meci în care nu a marcat, în acest sezon.
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58
Liga Campionilor UEFA
Busquets, întrebat dacă Barcelona poate câștiga Champions League, fără Messi. Răspunsul dat
13/09/2021 LA 14:21