Mircea Lucescu a schimbat total faţa lui Dinamo Kiev, de când a preluat echipa. Deşi a fost contestat de fani la numirea la cârma formaţiei din capitala Ucrainei, tehnicianul român are deja rezultate impresionante. Practic, cu o singură excepţie, un egal cu Desna, în campionat, Il Luce a învins pe linie, fie că a fost vorba de Supercupa cu Şahtior, meciurile din prima ligă a Ucrainei sau preliminariile Champions League.
Confruntarea cu Gent, de azi, era doar o formalitate, după ce trupa ucraineană se impusese săptămâna trecută, în deplasare, cu 2-1. În această seară, Lucescu nu a avut nicio emoţie, încă din minutul 9 echipa sa deschizând scorul, prin Buyalskyy. De Pena a marcat şi el, până la pauză, din penalty, pentru ca imediat după reluare Gerson Rodrigues să marcheze şi el, tot de la punctul cu var.
Astfel, după doi ani de pauză, Dinamo Kiev revine în grupele celei mai puternice competiţii inter-cluburi din lume, iar Lucescu are cu siguranţă toate datele să facă din echipa sa mai mult de o formaţie care să facă doar figuraţie în Champions League.
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55

Ferencvaros, performanţă istorică: s-a calificat în Champions League

Ferencvaros s-a calificat pentru prima oară în istorie în grupele Champions League, după 0-0 în returul din Ungaria, cu Molde. În manşa de acum o săptămână maghiarii obţinuseră o remiză cu multe goluri, 3-3.
Maghiarii au început să investească serios, iar rezultatele se văd. În ultimul an și jumătate, Ferencvaros a transferat nu mai puțin de cinci jucători de peste un milion de euro, recordul fiind deținut de Myrto Uzumi, adus pentru 1,8 milioane de euro chiar în această vară.
Ca atare, deși eliminările lui Djurgarden și mai ales Celtic au surprins, specialiștii din fotbalul din țara vecină anticipau că echipa va face un sezon bun. Evident, acesta s-ar fi tradus printr-o calificare în grupele Europa League, dar Ferencvaros a mers mai departe. A trecut şi de Dinamo Zagreb, iar Molde părea cel mai abordabil adversar posibil pentru play-off-ul Ligii Campionilor.
După 3-3 în tur, Ferencvaros a rezistat în confruntarea de marţi seară, pe teren propriu, deşi norvegienii au controlat jocul şi şi-au creat mai multe ocazii.
În grupele Champions League s-a calificat în această seară şi Olympiacos Pireu. Grecii au rezistat în Cipru, cu Omonia Nicosia, 0-0, după ce în tur se impuseseră pe teren propriu cu 2-0.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Fotbal
Dinamo Kiev a dat afară un jucător din cauza orientării politice a tatălui său! Anunțul clubului
14/04/2022 LA 17:05