Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City - Lyon 1-3 şi Guardiola e out din Champions League. Semifinale franco-germane

Cristian Mihală

Actualizat 16/08/2020 la 00:09 GMT+3

Lyon a reuşit surpriza sferturilor din Champions League şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, după 3-1 cu Manchester City.

Maxwel Cornet of Olympique Lyon celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League Quarter Final match between Manchester City and Lyon at Estadio Jose Alvalade on August 15, 2020 in Lisbon, Portugal.

Credit imagine: Getty Images

Vom avea semifinale franco-germane în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. Lyon - Bayern şi PSG - Leipzig vor fi duelurile din careul de aşi, după una dintre cele mai mari surprize din acest an în fotbalul mondial.
Toţi aşteptau un duel între Guardiola şi fosta sa echipă, Bayern, dar Lyon a taxat-o la maximum pe City, care a prins una dintre cele mai slabe zile din acest sezon.
Nimic nu anunţa o nouă surpriză din partea Lyonului, după ce francezii s-au calificat la limită în dauna lui Juve, graţie meciului tur, din primăvară. Lyon venea după trei înfrângeri și o remiză în ultimele 4 meciuri oficiale. În plus, francezii aveau marele handicap al faptului că în Ligue 1 sezonul s-a suspendat în primăvară și nu s-a mai reluat. Pe 7 în campionatul Franței, fără a evolua la anul în Champions League, echipa lui Rudi Garcia nu părea să aibă vreo şansă în faţa maşinăriei de fotbal a lui Pep.

Sterling, ratarea sezonului în City - Lyon 1-3

Doar că City a evoluat neconvingător, având doar în De Bruyne un jucător strălucitor. Chiar şi aşa, "cetăţenii" puteau spera la calificare, dar la 2-1 pentru Lyon, în minutul 86, Sterling a semnat una dintre cele mai mari ratări din istoria competiţiei. Găsit ideal de Gabriel Jesus, atacantul de bandă englez nu a găsit spaţiul porţii goale, din 5 metri. Pe contra-atac, Moussa
Dembele a reuşit dubla, Rudi Garcia mutând corect când a ales să îl introducă pe acesta în locul lui Memphis Depay.
Guardiola rămâne fără vreo prezență în semifinalele Ligii Campionilor din 2016, deşi a investit sute de milioane de euro în transferuri la City. Lyon visează frumos, dar e greu de crezut că formaţia din Hexagon va putea să producă o surpriză în faţa celei mai în formă echipe din Europa, Bayern.
City, în Champions League, sub comanda lui Guardiola
Dacă prima repriză i-a aparţinut lui Cornet, care a înscris al 4-lea său gol contra lui City (în 3 partide), finalul de joc a fost al lui Moussa Dembele. El a ajuns de asemenea la 4 goluri în 3 confruntări contra "cetăţenilor". Interesant e că împotriva celorlalte 11 echipe întâlnite în Liga Campionilor, vârful are un randament extrem de scăzut: 3 goluri în 22 de confruntări.
În urmă cu 7 ani am mai avut în Champions League semifinale în care să se întâlnească doar reprezentante a două ţări: Germania şi Spania.

Desfăşurarea partidei City - Lyon

Min 90+5 Final de meci. Lyon se impune cu 3-1 în duelul cu City şi merge în semifinalele Champions League, unde o va întâlni pe Bayern.
Min 90+4 De Bruyne execută periculos o lovitură liberă, dar Lopes e din nou la post şi respinge în corner.
Min 87 GOOOOL Lyon. Ederson gafează incredibil și scapă în față un balon ușor. Pe fază, același Moussa Dembele împinge mingea în poartă și aduce calificarea lui Lyon în semifinalele Champions League.
Min 86 Sterling semnează ratarea anului în fotbalul mondial. După o pasă ideală a lui Gabriel Jesus, englezul ratează din 5 metri, cu poarta goală.
Min 84 Pep forțează atacul și îl introduce pe David Silva, aflat la meciul cu numărul 100 în Champions League, în locul lui Rodri.
Min 79 GOOOOL Lyon! Fază splendidă de contra-atac pentru francezi. Toko-Ekambi, aflat în off-side, lasă pentru Moussa Dembele, care e în poziție regulamentară și nu îl iartă pe Ederson.
Min 74 Dubois îi lasă locul lui Kenny Tete, la Lyon. Depay, foarte șters azi, e înlocuit de Moussa Dembele.
Min 73 Jesus iese la rampă, dar șutul său excelent, la colțul scurt, e respins în corner de Lopes.
Min 69 GOOOOL City! Sterling se demarcă excelent și primește în banda stângă. După ce întoarce un adversar, pasează perfect pentru De Bruyne, care are o execuție frumoasă și restabilește egalitatea.
Min 64 Marcelo vede galben, după un fault din spate. City beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, dar De Bryune nu găsește spațiul porții.
Min 60 De Bruyne trimite înșelător din lovitură liberă, dar Lopes respinge.
Min 58 Rodri combină cu Mahrez, apoi faultează. Ibericul e avertizat de arbitru cu un cartonaș.
Min 56 Guardiola mută ofensiv. Iese căpitanul Fernandinho, care avea și cartonaș galben, și intră Mahrez.
Min 50 Trupa lui Guardiola presează, dar fără a crea pericol la poarta adversă.
Min 46 Start în repriza secundă a ultimului sfert de finală din Liga Campionilor.
Maxwel Cornet a fost fără îndoială jucătorul primei reprize în City - Lyon.
Min 45+2 Final de primă repriză. Rezultat surprinzător în City - Lyon. Echipa din Hexagon conduce cu 1-0.
Min 45+1 Un exterior genial al lui De Bruyne ajunge la Sterling, care, din colțul careului mic, nu găsește plasa porții. Mingea sa e deviată în corner de un apărător al francezilor.
Min 45 De Bruyne execută foarte bine un corner de pe stânga. Urcat în careu, Laporte câștigă duelul cu adversarul direct, însă trimite mult peste poartă.
Min 42 Acțiune minunată a lui Sterling, în banda dreaptă. Englezul întoarce pentru Rodri, al cărui șut, din prima, e foarte slab.
Min 39 De Bruyne execută direct pe poartă o lovitură liberă din lateral, obținută de Sterling. Lopes e la post și boxează.
Min 31 Lopes are două intervenții bune, la o fază de atac periculoasă a fostei campioane din Premier League.
Min 29 City nu își revine! Fernandinho îl faultează din spate pe Aouar, care scăpase periculos pe contra-atac. Brazilianul vede galben.
Min 23 GOOOL Lyon! Toko-Ekambi e lansat în adâncime. Ederson iese, dar Garcia reușește să îl deposedeze pe vârful francezilor. Mingea ajunge însă la Cornet, care profită de ieșirea portarului brazilian și înscrie. E al 4-lea gol în trei meciuri pentru Cornet în Champions League contra lui City.
Lyon formează un bloc foarte compact, astfel că City încearcă să mizeze pe flancuri. Nici așa nu au foarte mare succes englezii.
Min 19 Aouar scapă singur în banda dreaptă, dar întoarce o minge neinspirat, într-o zonă în care nu era vreun coechipier.
Min 12 Leo Dubois este primul jucător care vede galben, după un fault asupra lui Cancelo.
Min 7 Guimaraes prinde un șut puternic de la 22 de metri, dar Ederson e la post și reține cu siguranță.
Min 4 Walker respinge un balon către Ederson, dar e aproape de un autogol. Din fericire pentru "cetățeni", brazilianul e pe fază și reușește să rețină.
Min 3 Pătrundere periculoasă a lui Sterling, dar pasa acestuia spre Jesus e interceptată.
A început partida City - Lyon. "Cetățenii" poartă în premieră noile echipamente Puma.
Echipele de start în Manchester City - Lyon
  • Man City (4-3-1-2): Ederson - Walker, Laporte, Garcia, Cancelo - Gundogan, Fernandinho, Rodri - De Bruyne - Sterling, Jesus
  • Lyon (3-5-2): Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Guimaraes, Aouar, Caqueret, Cornet - Depay, Toko-Ekambi

Știrea inițială: City - Bayern, semifinala de vis din Champions League

Pep Guardiola e la trei meciuri distanță de câștigarea Ligii Campionilor, obiectivul principal setat de conducerea "cetățenilor" atunci când a preluat trupa de pe Etihad. "Dacă nu voi câștiga Champions League, mandatul meu e un eșec", a pus presiune Pep pe el însuși, în urmă cu ceva mai mult de o săptămână.
După ce a pierdut fără drept de apel titlul în Anglia, cel mai puternic campionat al lumii, catalanul speră să iși ia revanșa în competiția unde triumfa alături de Barcelona, în deceniul trecut. Misiunea însă nu e ușoară: deși a scăpat de Juventus, care a fost eliminată surprinzător cu Lyon, meciul contra francezilor nu e o formalitate. În plus, dacă vor trece de reprezentanții Hexagonului, pe cei de la City îi așteaptă un duel de foc contra lui Bayern, fost formație a lui Pep. Bavarezii par în acest moment cea mai în formă echipă din lume, cu 24 de victorii și un egal în ultimele 25 de partide disputate, în toate competițiile. Ultima partidă? Un 8-2 ce va rămâne în istorie, contra Barcelonei.

Oamenii cheie în Manchester City - Lyon

Deși campionatul în Franța a fost suspendat din primăvară, Lyon a surprins în returul optimilor, când a rezistat în fața lui Juventus și Cristiano Ronaldo.
Francezii pleacă având a doua șansă în această seară, dar cu siguranță că Memphis Depay nu poate fi ignorat de defensiva englezilor. Olandezul fost la United a marcat în toate cele 6 meciuri în care a jucat în acest sezon de Champions League și e principalul pericol pentru poarta lui Ederson.
De partea cealaltă, în absența lui Aguero, care ar avea o mică șansă să fie recuperat pentru o eventuală finală, Sterling trebuie să strălucească. Englezul de 25 de ani a marcat deja 31 de goluri în această stagiune, recordul său personal all-time. De la reluare, a fost unul dintre cei mai în formă jucători din campionatul Angliei, marcaând în 11 din cele 12 partide jucate.
Servit excelent de un De Bruyne aflat și el în cea mai bună formă a carierei (record de assisturi egalat în istoria Premier League pentru un sezon), Sterling are oportunitatea să își ducă echipa în semifinale la cea de-a 50-a sa prezență într-o partidă de Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo