Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City - PSG 4-1, la general! "Cetățenii", calificați în premieră în finala UEFA Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/05/2021 la 00:12 GMT+3

Manchester City s-a calificat în premieră în finala UEFA Champions League. Formația lui Pep Guardiola a învins-o pe PSG cu 2-0 în returul de pe Etihad și s-a impus cu 4-1 la general.

Manchester City - PSG

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a scris istorie în această seară. Formația lui Pep Guardiola s-a calificat în premieră în finala UEFA Champions League, după ce a trecut în penultimul act de PSG, scor 4-1 la general (2-1, în tur/2-0, în retur).
"Cetățenii" au dominat de la un capăt la altul meciul retur de pe Etihad. Mahrez a deschis scorul în minutul 11, cu un șut la colțul lung, din interiorul careului. Tot algerianul a dublat avantajul lui City în minutul 63, când a fost servit ideal de Foden în fața porții.
Speranțele lui PSG, care a jucat fără Mbappe, s-au năruit complet în minutul 67, când Di Maria l-a călcat pe Fernandinho și a fost eliminat.
În finala de la Istanbul, Manchester City va juca împotriva învingătoarei dintre Chelsea și Real Madrid (1-1, în tur).
Manchester City s-a calificat astfel în prima finală europeană, după o așteptare de 51 de ani. În sezonul 1969/1970, "cetățenii" jucau în ultimul al Cupei Cupelor UEFA, pe care reușeau să o și câștige, în fața polonezilor de la Gornik Zabrze. De altfel, aceea a fost și singura finală de cupă europeană bifată de City în istoria clubului.
La rândul său, Guardiola revine în finala UEFA Champions League după o așteptare de 10 ani. Ultima oară când reușea această performanță, ibericul se afla pe banca Barcelonei și reușea să câștige trofeul în fața lui Manchester United, scor 3-1.

Manchester City - PSG 2-0 (4-1). "Cetățenii", calificați în prima finală UEFA Champions League din istoria clubului

FINAL. Manchester City scrie istorie! Trupa de pe Etihad s-a calificat în premieră în finala UEFA Champions League, după ce a trecut de PSG cu 4-1, la general (2-1, în tur/2-0, în retur). În ultimul act de la Istanbul, "cetățenii" vor da piept cu învingătoarea dintre Chelsea și Real Madrid (1-1, în tur).
INFO: PSG n-a expediat vreun șut pe spațiul porții în cele 80 de minute scurse pe Etihad.
Min 80. Foden, încă o încercare! Mijlocașul lui City șutează de la marginea careului, însă Navas reține fără probleme.
Min 78. Foden, aproape de 3-0! Puștiul-minune al lui City a nimerit bara din stânga lui Navas, după o incursiune în careul lui PSG.
Min 69. Roșu pentru Di Maria! Argentinianul l-a călcat intenționat pe Fernandinho, după ce mingea a ieșit în out, iar arbitrul Kuipers l-a eliminat direct. Seară de coșmar pentru PSG.
Manchester City - PSG
Min 63. GOOOOOOOOOOOOOL Manchester City! Mahrez face "dubla", iar trupa lui Guardiola este ca și calificată în finala UEFA Champions League. Algerianul a fost găsit excelent în fața porții de Foden și a trimis în plasă cu latul, fără emoții.
Min 55. Neymar intră în careul lui City și caută un culoar de șut. Brazilianul nu găsește poziția ideală și este blocat în cele din urmă de Zinchenko.
Min 54. Navas l-a blocat excelent pe Foden, scăpat singur cu portarul lui PSG, de la jumătatea terenului. Chiar dacă mijlocașul lui City ar fi marcat, golul ar fi fost anulat pentru o poziție de offside.
Min 52. PSG continuă să pună presiune la poarta lui Ederson. Fundașii lui City rămân însă foarte bine organizați și nu le oferă multe spații jucătorilor lui Pochettino.
Min 49. PSG aleargă după golul care poate să reaprindă speranțele calificării. Verratti a trecut spectaculos printre 3 adversari și i-a pasat lui Di Maria. Argentinianul a finalizat faza cu un șut de la 20 de metri, blocat însă de Ruben Dias.
Min 46. A început repriza a doua de pe Etihad! Manchester City se află la 45 de minute depărtare de prima finală UEFA Champions League din istoria clubului.
PAUZĂ. Manchester City conduce cu 1-0 (3-1, la general), după prima repriză de pe Etihad.
Min 45+2. City, dublă ocazie înainte de pauză! Mahrez a șutat la colțul scurt, din unghi, dar Navas a respins. Mingea a sărit apoi la Silva, care a expediat un șut periculos, spre colțul lung. Șutul lusitanului a fost deviat de apărarea lui PSG peste transversală.
Min 43. Di Maria trimite o pasă elegantă, printre picioarele unui adversar, și îl găsește la marginea careului pe Neymar. Starul lui PSG își pregătește mingea pe piciorul drept și șutează puternic, dar Stones se aruncă la sacrificiu și blochează impecabil.
Min 39. S-au încins spiritele pe Etihad! Neymar și Bernardo Silva au avut un schimb acid de replici, după un fault comis de mijlocașul lui City asupra brazilianului. Neymar s-a ridicat de la pământ și i-a cerut socoteală portughezului. Arbitrul a intervenit, iar cei doi jucători s-au calmat repede.
Min 35. PSG nu reușește să spargă blocul defensiv al lui Manchester City. Acțiunile francezilor sunt blocate de trupa lui Guardiola la 16 metri de poarta lui Ederson. Apărarea "cetățenilor" se descurcă excelent până acum.
Min 19. Ce ocazie pentru PSG! Bernardo Silva este neatent și pierde mingea la marginea careului în fața lui Di Maria, iar atacantul argentinian încearcă să trimită direct în plasă. Ederson era ieșit din cadrul porții, dar portarul lui City a scăpat! Mingea a trecut agonizant pe lângă vinclu.
Manchester City - PSG
Min 17. Marquinhos, aproape de un nou gol în poarta lui City, după cel din tur! Fundașul brazilian s-a înălțat excelent și a reluat cu capul, însă a nimerit doar bara transversală.
Min 16. PSG beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, de la marginea careului. Neymar trage cu efect, dar mingea este deviată de zid în corner. Răsuflă ușurat Ederson!
Min 11. GOOOOOOOOL Manchester City! Mahrez deschide scorul, cu o reluare la colțul lung, din interiorul careului. Mingea a ricoșat cu noroc la atacantul algerian, după ce șutul lui De Bruyne a fost deviat de defensiva lui PSG. De notat că faza a pornit din piciorul lui Ederson, care a trimis o degajare lungă și precisă și și-a pus echipa direct pe contraatac. City conduce cu 3-1, la general.
Manchester City - PSG
Manchester City - PSG
Manchester City - PSG
Min 7. Arbitrul central Kuipers dictează lovitură de la 11 metri pentru PSG, după un presupus henț comis de Zinchenko în propriul careu. Centralul olandez a verificat faza la monitorul VAR și a văzut că mingea l-a atins pe umăr pe fundașul lui City. În final, penalty-ul a fost anulat.
Min 1. A început meciul dintre Manchester City și PSG!
INFO: A nins la Manchester înaintea meciului, iar acum terenul este ușor acoperit cu zăpadă.
Manchester City - PSG
INFO: Interesant este că PSG a câștigat ultimele 5 meciuri, din toate competițiile, în care Mbappe n-a început ca titular, sub comanda lui Mauricio Pochettino.
INFO: Kylian Mbappe, revenit după o accidentare, va fi doar pe banca de rezerve în meciul decisiv de pe Etihad.
Echipele de start:
  • Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinchenko - Silva, Fernandinho, Gundogan - Mahrez, De Bruyne, Foden
  • PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo - Herrera, Paredes - Di Maria, Verratti, Neymar - Icardi
...
Preview (scris de Vlad Dumitrescu)
Atât Kylian Mbappe, cât și Neymar au ajuns la PSG în august 2017 cu speranțe mari. Așa cum era de așteptat, PSG, cu cei doi în echipă, a cucerit în primul sezon tripla internă - Ligue 1, Coupe de France și Coupe de la Ligue. Cu toate acestea, sezonul european a fost unul dezamăgitor, francezii fiind eliminați în optimi de Real Madrid.
În următorul sezon, 2018/2019, PSG a avut o soartă similară. De această dată, parizienii au fost eliminați din optimile UEFA Champions League de Manchester United, care a reușit o revenire istorică chiar pe Parc de Princes.
Câștigarea campionatului era de mult considerată ceva necesar dar nu suficient, astfel că al doilea sezon petrecut împreună de Neymar și Mbappe în Paris a fost considerat tot un eșec.
A urmat apoi finala pierdută cu Bayern Munchen în 2020. Sigur, un progres remarcabil - de la optimi la finală, dar rezultatul a fost același. Lacrimile lui Neymar după acea înfrângere au spus tot.

Manchester City - PSG: Drumul parizienilor spre trofeu pare imposibil

Sezon de sezon s-a scris constant despre plecarea celor doi din capitala Franței. Neymar pare oricând la un pas să revină pe Camp Nou, iar ambițiile lui Mbappe par să-l îndrepte spre Real Madrid, astfel că acesta ar putea fi ultimul sezon în care doi vor juca la aceeași echipă.
Neymar a fost forța creativă a Parisului iar Mbappe omul cu golurile. Cei doi au dus echipa până aici, însă se pare că în semifinale drumul lor se va opri. Manchester City a arătat în tur că, per total, este o echipă mai bună, cu un lot - poate nu neapărat prim 11 - mai bun. Drept urmare, pentru a patra oară consecutiv, Mbappe și Neymar par destinați să eșueze în drumul lor spre marea finală.
picture

#ETalks Drumul către finala UEFA Champions League, cu Leo Muha, Robert Șișcă și Vlad Dumitrescu

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo