Manuel Neuer a făcut un meci mare în finala Champions League de aseară. Goalkeeper-ul a avut câteva intervenții excepționale în fața atacanților de la PSG, contribuind astfel la câștigarea celui de-al 6-lea trofeu Champions League pentru Bayern Munchen. Alături de Thiago Alcantara, Neuer a primit nota 9 pentru meciul de aseară.
https://i.eurosport.com/2020/08/23/2868937.jpg
Presa din toată lumea l-a elogiat pe portarul lui Bayern după prestația din finală, dar a ieșit la iveală un detaliu amuzant din perioada în care Neuer se afla la începuturile carierei, fiind junior la Shalke 04.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
https://i.eurosport.com/2020/08/24/2869189.jpg
Micuțul portar de atunci se supăra foarte tare de fiecare dată când primea câte un gol și de multe ori izbugnea în plâns din această cauză. Drept urmare, antrenorii săi i-au permis să vină la antrenament și la meciuri cu un mic talisman. Neuer avea un ursuleț de pluș pe care îl ținea în poartă pentru a-i da mai multă încredere. Așa a început povestea fantastică a unuia dintre cei mai buni portari pe care i-a avut fotbalul în ultimii 10 ani.

Manuel Neuer, al 3-lea portar căpitan care câștigă Champions League

Manuel Neuer a traversat o perioadă critică cu puțin timp în urmă. În sezonul 2017-2018 acesta a suferit o accidentare foarte gravă și a lipsit de pe teren 8 luni. La un moment dat se discuta chiar de încheierea prematură a carierei.
Portarul a revenit chiar înainte de Campionatul Mondial din Rusia din 2018 și a fost folosit titular în poarta Germaniei, lucru care a început un duel de la distanță între el și Ter Stegen, un portar mult mai în formă la acea vreme. Germania s-a făcut de râs la mondialul din Rusia, iar evoluțiile lui Neuer păreau că nu vor mai fi niciodată la fel ca cele de dinainte de accidentare.
Însă Neuer și-a văzut de treabă și a înghițit criticile, având încredere în calitățile sale. În acest sezon, portarul a fost din ce în ce mai constant și chiar dacă a avut în față o echipă care a jucat aproape perfect, Neuer și-a trăit momentul de glorie chiar în cel mai important moment.
În finala cu PSG, goalkeeper-ul german a avut cel puțin 2 intervenții providențiale la scorul de 0-0, fără de care cine știe ce turnură ar fi putut lua meciul. S-a terminat 1-0 pentru Bayern și Neuer a ridicat pentru a 2-a oară în carieră trofeul Champions League deasupra capului.
Este abia al 3-lea portar din istorie care a ridicat trofeul în calitate de căpitan. Precedenții 2 fuseseră Peter Schmeichel (1999) și Iker Casillas (2014).
De asemenea, goalkeeper-ul german a mai bifat un record: este singurul portar care a încheiat o finală de campionat mondial (2014) și una din Champios League fără să primească gol.
Până la meciul de aseară, PSG marcase în fiecare meci din Champions League începând cu aprilie 2016. Francezii au avut însă un adevărat zid în față în meciul de la Lisabona. Manuel Neuer, portarul care ținea un ursuleț de pluș în poartă pentru a-i da încredere s-a făcut mare. Suficient de mare pentru a intra definitiv în istoria fotbalului.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
DFB-Pokal
Bayern, zdrobită de Monchengladbach în Cupa Germaniei! Neuer a încasat 5 goluri în mai puțin de 60'
27/10/2021 LA 20:36