Zidane a alcătuit o formaţie cu multe rezerve în prima partidă din Ligă, forţat şi de accidentările din lot. Pentru campioana Spaniei urma partida cu Barcelona, din campionat, astfel că mai mult ca sigur tehnicianul francez s-a gândit în perspectivă.
Ca atare, la pauza partidei cu Şahtior, rezultatul a fost unul şocant: 3-0 pentru "mineri". În a doua repriză, Real i-a introdus pe Benzema şi Vinicius, iar faţa echipei s-a schimbat. Ibericii au marcat două goluri relativ repede, iar pe final chiar au egalat, dar reuşita a fost anulată pentru off-side.
În consecinţă, în ciuda unui reviriment în a doua parte, "galacticii" au pierdut al doilea meci pe teren propriu, după ce în weekend suferiseră un eşec contra lui Cadiz. Extrem de nervos, Florentino Perez a coborât la vestiare, pentru a-i "muştrului" pe jucători, dar a renunţat să aibă un discurs dur când a văzut în ce stare mentală sunt fotbaliştii.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM 30 MINUTE
"Trei minute cu Perez, în vestiarul Realului", e titlul dat de Marca, care apoi explică de ce preşedintele Realului a renunţat la ideea unui discurs în care să aducă reproşuri: starea mentală a fotbaliştilor era una precară, astfel că nişte critici suplimentare nu ar fi făcut altceva decât să le submineze şi mai mult încrederea înainte de El Clasico.
"Ca de obicei, Florentino Perez a coborât la final în ​​vestiar. Vizita sa a fost mult mai scurtă decât după ​​alte jocuri. Jucătorii Realului avea feţe lungi, fiind extrem de dezamăgiţi după eşec, astfel că preşedintele nu a vrut să aducă şi mai multă tensiune înainte de El Clasico", mai notează jurnaliştii sursei citate.

Deja-vu pentru Real Madrid

Situaţia actuală aduce aminte de momentul de cotitură de la începutul sezonului trecut. Real nu impresiona în campionat, iar în Champions League fusese umilită de PSG (3-0), pentru ca apoi să remizeze cu Brugge, pe teren propriu. Zidane a găsit soluţii, câştigând tur-retur cu Galata, în Ligă, şi remizând cu PSG, iar în La Liga lucrurile au intrat pe făgaşul normal.
Zizou speră ca istoria să se repete, astfel încât formaţia blanco să evite o criză profundă.
"Zidane și-a acceptat vinovăția și a promis că va găsi soluții, dar pentru ca lucrurile să revină la normal are nevoie de două jocuri bune în următoarea săptămână: în El Clasico, de sâmbătă și în ciocnirea împotriva lui Borussia Moenchengladbach, în Liga Campionilor", mai notează sursa citată.
Liga Campionilor UEFA
Jucătorii lui Liverpool, scoși din sărite de UEFA! Decizia care i-a scandalizat pe "cormorani"
ACUM 5 ORE
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 12 ORE