Într-un articol publicat pe The Players Tribune, brazilianul a declarat că deși a câștigat de patru ori trofeul, presiunea asupra sa a fost imensă.
”Nu puteam să respir. Am încercat să nu mă panichez”, a afirmat el. ”Asta se întâmpla în vestiare chiar înainte de finala Champions League cu Liverpool în 2018”.
”Am simțit că am ceva blocat în piept. Era o presiune imensă. Nu vorbesc despre emoții. Emoțiile sunt normale. Aici era ceva diferit. Simțeam că mă sufoc”, a declarat el.
Liga Campionilor UEFA
Thomas Muller, jefuit în timpul meciului Bayern - Barcelona! Hoţii au plecat cu o avere din casa lui
14/09/2022 LA 10:48
”Totul a început în noaptea de dinainte de finală. Nu puteam să mănânc. Nu puteam să dorm. Mă gândeam numai la meci. A fost amuzant pentru că soția mea, Clarice, mereu se supără pe mine că îmi rod unghiile și a reușit într-un final să mă convingă acum câțiva ani. Dar m-am trezit în dimineața finalei și toate unghiile mele dispăruseră”, a afirmat Marcelo.
https://i.eurosport.com/2019/10/31/2707341.jpg
E normal să ai emoții înainte de finală. Nu îmi pasă cine ești. Încerci doar să nu faci pe tine de frică!
”M-am gândit să chem medicul, dar eram îngrijorat că nu mă va lăsa să joc. Trebuia să joc, 100%. Trebuie să îmi demonstrez mie. Cu câteva zile înainte de finală, un fost jucător al lui Real Madrid a declarat ceva despre mine care mi-a rămas în cap. Fusese întrebat ce crede despre finală și a afirmat că eu ar trebui să cumpăr un poster cu Mohamed Salah și să mă rog la el în fiecare noapte. După 12 ani și trei trofee UEFA Champions League, asta a fost o lipsă de respect. Dar acest comentariu m-a motivat. Am vrut să fac istorie. Voiam ca tinerii din Brazilia să se uite la mine cum se uitau la Roberto Carlos”, a declarat Marcelo.
”Așa că stăteam în vestiar și încercam din greu să respir așa că mi-am spus: ”Câți copii visează să joce fotbal? Câți dintre ei visează să joace în finala Champions League. Milioane. Calmează-te și leagă-ți șireturile”, a adăugat el.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"
14/09/2022 LA 09:03
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann a explicat cum a învins-o pe Barcelona. Ce a spus de Lewandowski
14/09/2022 LA 07:31