"De ce ai spus negru?", a titrat L'Equipe pe prima pagină, în timp ce jurnaliștii de la As se întreabă "Cine este Sebastian Colțescu?", după scandalul de aseară.
Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul "negrul acela" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a 6-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt și va fi reluată azi, de la 19.55, cu o altă brigadă.
Aseară, totul a degenerat după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. În timpul meciului oaspeții au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce. Dar centralul nu a știut cine este vinovat și a încercat să afle întrebându-l pe Colțescu, arbitrul de rezervă. Acesta a folosit sintagma "negrul acela" pentru a-l indica pe Pierre Webo, lucru care a dus la un scandal fără precedent.
Ligue 1
Galtier e sigur cu privire la viitorul lui Mbappe! Ce spune despre rămânerea lui Messi la PSG
IERI LA 09:47

As, despre cel mai nefericit moment din cariera de arbitru a lui Colțescu

As a vrut să afle CV-ul lui Colțescu și a găsit mai multe scandaluri în care acesta a fost implicat, în calitatea de arbitru, de-a lungul carierei.
"A fost retrogradat de FIFA în 2007 și retrogradat în Divizia a 2-a a României", notează sursa citată, pentru ca apoi să vorbească despre cel mai nefericit moment din cariera lui Colțescu.
"Probabil cel mai faimos meci a fost unul din 2015, între Astra și FCSB, și care s-a încheiat cu trei goluri anulate pentru oaspeți, care au pierdut cu 2-0. FCSB s-a plâns și că arbitrul l-a iertat de eliminare și pe un atacant al Astrei. Comisia Centrală de Arbitri l-a suspendat atunci și l-a retras din meciul pe care urma să îl conducă în Europa League, Zilina - Athletic Bilbao", mai notează sursa citată.
Meciul dintre PSG și Bașakșehir se va relua astăzi, din minutul 14, cu o altă brigadă de arbitri. Danny Makkelie va fi la centru, urmând să fie ajutat de conaţionalul său Mario Diks şi de polonezul Marcin Boniek. Rezervă a fost desemnat tot un polonez, Bartosz Frankowski.
Ligue 1
Mbappe, atacat de un fost coleg de la PSG: "Nu înțelege că cei de lângă el sunt mai fenomene ca el"
25/11/2022 LA 10:20
Ligue 1
Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino
20/11/2022 LA 08:10