CFR Cluj a fost la câteva minute distanță de o victorie extrem de importantă în fața elvețienilor de la Young Boys, în manșa tur a turului 3 preliminar din Champions League. Ardelenii au condus cu 1-0 încă din minutul 4, prin golul marcat de Cristi Manea, dar s-au văzut egalați în al 3-lea minut de prelungiri.
În ciuda golului primit pe final, șansele la calificarea în play-off rămân intacte pentru campiona României, mai ales că regula golurilor marcate în deplasare a fost eradicată de UEFA.

Marius Șumudică a admis că Young Boys e mai puternică decât CFR Cluj

Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
IERI LA 05:50
Totuși, dezamăgirea a fost mare în tabăra clujenilor la final, deoarece o victorie cu 1-0 i-ar fi făcut să abordeze altfel returul de peste o săptămână.
La interviul de după meci, Marius Șumudică s-a arătat foarte supărat de golul primit în prelungiri, dar a recunoscut că Ypung Boys este o echipă superioară CFR-ului.
"Am întâlnit o echipă puternică. Trebuie să recunoaștem că e o echipă mult mai puternică decât noi, fizic, în duelurile una la unu, au 6-7 jucători care au peste 1,85 m. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru efortul pe care l-au făcut. Cred că în subconștient s-au retras, eu nu le-am zis nicio clipă, dar apare această dorință de conservare a rezultatului, când simți adversarul mai puternic. Am făcut pasul înapoi și cred că asta a fost o greșeală.
Din punct de vedere tactic cred că i-am închis foarte bine, practic nu au avut nicio situație de a marca. Am avut puțin timp să pregătesc jocul, dar am jucători care se capacitează foarte bine, care au înțeles ceea ce le cer. Dar în același timp nu aveam voie să face greșela pe care am făcut-o la gol.
Și aici sunt 3 greșeli înlănțuite într-un minut. În primul rând 3 jucători fac pressing la portarul advers, ceea ce eu nu le-am cerut niciodată, ci le-am spus să ne retragem la 30 de metri de poarta lor să închidem spațiile. Apoi ne prind pe o contră, pe tranziție negativă și le-am arătat că sunt foarte periculoși dacă le dăm spații. Facem acea lovitură liberă fiindcă n-am mai avut densitatea necesară la mijlocul terenului, după care nu urmărim la respingerea lui Arlauskis și apare acest gol. Deci 3 greșeli pe care nu aveam voie să le facem, mai ales că mai erau 5 minute.", a declarat Șumudică la final.
Înaintea returului de la Berna, CFR va juca în etapa a 4-a a Ligii 1 la finalul săptămânii, în deplasare cu CS Mioveni.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39