În vârstă de 21 de ani, Kylian Mbappe se va afla în această seară față în față cu istoria. Starul lui PSG este la 90 de minute distanță de câștigarea trofeului UEFA Champions League. Este unul dintre puținele reușite care îi lipsesc super talentatului atacant francez. Pentru Kylian Mbappe aceasta este prima finală a UEFA Champions League din carieră. Atacantul de 21 a mai ajuns până în penultimul act, în sezonul 2016/2017, când evolua pentru AS Monaco.
Mbappe și-a trecut deja în palmares victorii urișae și trofee mult râvnite. În 2018 a cucerit Cupa Mondială alături de naționala Franței, iar în campionat a cucerit trei titluri cu PSG și unul cu AS Monaco. Dacă PSG va câștiga duelul cu Bayern, atunci Mbappe va reuși o performanță impresionată. Va ridica trofeul UCL, ceea ce nu au reușit atacanți uriași din fotbalul mondial precum brazilianul Ronaldo, Diego Armando Maradona și Francesco Totti.
"Exact acesta este motivul pentru care am semnat cu PSG. Mereu am spus că vreu să scriu istorie în fotbalul francez. Am acum această oportunitate. Din 2017, când am venit la echipă, am avut și multe dezamăgiri. Acum suntem în finalăși am arătat că ne luptăm până la capăt. Ar fi o recompensă uriașă să câștigăm trofeul, acesta este obiectivul pentru care am fost adus", a declarat Mbappe la conferința de presă premergătoare disputei cu Bayern.
Ligue 1
Messi a marcat o dublă cu Honduras, dar a lămurit și o problemă de la PSG! "Știam că așa va fi"
24/09/2022 LA 14:05

PSG și Bayern Munchen și-au împărțit victoriile în întâlnirile directe din Champions League

Cele 2 echipe s-au mai întâlnit de 8 ori în epoca modernă a Champions League, dar de fiecare dată în faza grupelor. PSG a câștigat ambele partide din ediția 1994-1995, când francezii aveau să ajungă până în semifinale, dar apoi cele 2 echipe și-au împărțit victoriile, ficare câștigându-și meciurile de acasă. Ultimele întâlniri au avut loc în sezonul 2017-2018, când PSG s-a impus la Paris cu 3-0, iar bavarezii și-au luat revanșa la Munchen cu 3-1. Nici un meci dintre cele 2 echipe nu s-a încheiat la egalitate.
Indiferent cine va câștiga deseară, va reuși tripla, adică eventul în campionatul intern dublat de cucerirea celui mai important trofeu european. Bayern a reușit deja acest lucru în 2013 (după finala cu Borussia Dortmund, scor 2-1) și poate deveni doar a 2-a echipă care reușește această performanță de 2 ori în istorie, după Barcelona (2009 și 2015). Cei doi antrenori nu se confruntă cu probleme de lot, fiecare având câte un singur indisponibil: Jerome Boateng va lipsi la Bayern, iar Keylor Navas la PSG.
Ligue 1
Culisele prelungirii contractului lui Kylian Mbappe cu PSG! Ce i s-a promis atacantului francez
19/09/2022 LA 08:14
Liga
Real Madrid nu a renunțat definitiv la Mbappe și Haaland! Planul "galacticilor", dezvăluit de Marca
18/09/2022 LA 14:09