Lionel Messi a dorit înainte de startul actualului sezon să părăsească Barcelona, principalul motiv fiind legat de faptul că echipa sa nu mai poate să obțină un trofeu important în Europa. Odată cu plecarea lui Bartomeu din fruntea clubului și cu "înscăunarea" iminentă a lui Laporta, lucrurile par să intre pe făgașul dorit de fanii blaugrana. Chiar dacă au părăsit Champions League, catalanii au făcut o partidă mare pe Parc des Princes, contra lui PSG, iar acest lucru ar trebui să conteze în decizia decarului de pe Camp Nou.
Cel puțin asta este opinia lui Ronald Koeman, care e convins că echipa pe care o antrenează are suficiente date pentru ca, din sezonul viitor, să concureze cu șanse reale la cucerirea Champions League. Trebuie spus, însă, că presa din Argentina a anunțat înainte de confruntarea de miercuri că Messi e decis să nu continue în Catalunya.
"Leo a văzut de ceva timp că echipa merge în direcția bună. Cu schimbările pe care le-am făcut de când am sosit aici, lăsând să intre tineri cu un viitor grozav, formația are viitor. Cred că nu va avea nicio îndoială cu privire la viitorul acestei echipe. Dar e decizia lui, el trebuie să hotărască dacă va rămâne alături de noi", a spus Koeman, citat de Mundo Deportivo, pentru ca apoi, întrebat despre eliminarea lui Ronaldo și Messi din competiție (e pentru prima oară din stagiunea 2004-2005 când niciunul dintre jucători nu s-a calificat în sferturile Champions League), să spună: "Bineînțeles că este păcat, sunt doi jucători emblematici pentru Champions League".
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 11 ORE

Koeman, după PSG - Barcelona 1-1: "Meritam să învingem cu 2-1 sau 3-1"

Barcelona a arătat neașteptat de bine pe Parc des Princes. În special în prima repriză, când catalanii și-au creat nu mai puțin de 15 ocazii la poarta lui Keylor Navas, unii fani s-au gândit la o nouă remontada istorică.
Cheia partidei a fost la penaltyul ratat de Messi, la 1-1, însă acesta ar fi trebuit repetat, decizie VAR care a întârziat să apară. Koeman e mulțumit că echipa sa a demonstrat că poate face în continuare partide mari împotriva formațiilor bune din Europa, un semn important pentru viitorul Barcelonei.
"În cele din urmă suntem eliminați, ceea ce rămâne în statistică. Dar, de asemenea, plecăm de aici cu sentimente bune, pentru că am avut șanse, am jucat bine. I-am făcut viața grea lui PSG. În prima parte am fost superiori. Am meritat ceva mai mult, cel puțin 2-1 la pauză. Desigur, echilibrul dublei s-a pierdut în a doua repriză de acasă. Azi am obținut un egal și spun eu că meritam să învingem cu 2-1 sau 3-1. Să întoarcem acel 4-1 din tur era foarte greu. Nu poate nimeni să ne critice după cum am arătat azi, am făcut o partidă bună, iar portarul lor a jucat grozav. Nu este prima dată când portarul este cel mai bun jucător din echipa adversă și acesta este întotdeauna un semn bun pentru noi, înseamnă că ne creăm ocazii", a mai spus Koeman.
Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Australienii l-au așteptat pe Messi la poze după ce i-a eliminat de la Cupa Mondială
ACUM 12 ORE
Cupa Mondială FIFA
Veste dură pentru Argentina înaintea optimilor CM! Di Maria ar putea lipsi din primul "11"
IERI LA 17:09