Lionel Messi a câștigat de 4 ori în carieră trofeul UEFA Champions League, de fiecare dată în tricoul Barcelonei. Argentinianul nu a mai putut continua pe Camp Nou și a ajuns la PSG în vara acestui an, cu obiectivul declarat de a ridica din nou "urecheata" deasupra capului.
PSG a pierdut finala cu Bayern din 2020 și în stagiunea precedentă a ieșit în semifinale, fiind învinsă clar în dubla manșă cu Manchester City. Parizienii au realizat o campanie de achiziții stelară înaintea acestui sezon, iar Messi a fost cireașa de pe tort, astfel că așteptările sunt mari în capitala Franței, în special în competiția supremă din fotbalul european.
Vorbind deschis despre provocarea de a câștiga din nou Champions League, Messi a declarat că există o luptă strânsă în acest sezon, indicând 5 echipe de top cu care PSG va lupta pentru prestigiosul trofeu.
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 3 ORE
"Astăzi, Liverpool este foarte bine, a redevenit acel Liverpool care a câștigat Champions League (n.r. în 2019). Apoi mai sunt Manchester City, Bayern Munchen, Real Madrid, Atletico... sunt multe echipe care pot lupta pentru trofeu în acest sezon, care este unul dintre cele mai echilibrate și competitive sezoane din ultimul timp.", a spus Messi pentru Marca.
Citește și:

Messi a ignorat Barcelona când a vorbit despre favoritele la câștigarea Champions League

Așa cum s-a putut vedea, Barcelona nu a fost inclusă de către Messi pe lista favoritelor din acest sezon, iar argentinianul și-a argumentat opțiunea spunând că fosta sa echipă traversează o perioadă de reconstrucție, dar pe viitor cu siguranță va redeveni o candidată la cel mai important trofeu din fotbalul european. În interviul acordat celebrei publicații iberice, Messi a dezvăluit că are încredere totală în Xavi, pe care-l consideră omul potrivit pentru a face echipa să progreseze.
"Barcelona trece printr-o etapă de reconstrucție, având o echipă în care sunt mulți jucători tineri. Astăzi cred că există echipe mai bune decât Barcelona, ​​dar, deși dau această impresie acum, asta nu înseamnă că mai târziu nu vor putea lupta, pentru că trebuie să luăm în considerare sosirea lui Xavi și puterea de a recupera niște jucători care acum nu sunt în formă.", a completat argentinianul.
PSG este cu un pas în optimile Champions League, dar pentru a termina grupa pe primul loc are nevoie de o victorie, miercuri seara, pe terenul lui Manchester City. Teoretic, primul loc în grupă le-ar aduce parizienilor adversari mai facili în prima rundă eliminatorie, printe echipele care ar putea fi evitate într-un asemenea scenariu numărându-se Bayern Munchen, Liverpool, Real Madrid, Ajax, Chelsea sau Juventus.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
IERI LA 11:19
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22