La finalul meciului de pe Camp Nou a avut loc faza serii în UEFA Champions League. Mircea Lucescu, antrenorul formației ucreainene, s-a dus la Messi, înainte ca starul argentinian să intre pe tunelul care duce spre vestiare.
Tehnicianul român a avut o scurtă discuție cu talismanul catalanilor, întrebându-l dacă îi poate oferi tricoul. Deja nu mai reprezintă un mister faptul că "Il Luce" are acasă o colecție impresionantă de tricouri ale fotbaliștilor, printre care se numără inclusiv cel al lui Pele, primit la Mondialul din 1970.
Lucescu n-a vrut să rateze șansa să adauge la colecție tricoul jucătorului cu cele mai multe Baloane de Aur (6) și s-a dus să discute cu el la finalul partidei. Faza a fost surprinsă de camerele TV și a ajuns virală în presa internațională.
Liga Campionilor UEFA
Liverpool şi Real Madrid au jucat 3 finale de Cupa/Liga Campionilor,acum sunt faţă în faţă în optimi
07/11/2022 LA 11:35
Surprins în momentul în care "Il Luce" a "sprintat" către el, Messi l-a asigurat pe cel mai în vârstă antrenor din Champions League că îi va oferi "suvenirul" pe tunelul stadionului, lucru care s-a și întâmplat apoi.

Barcelona - Dinamo Kiev 2-1. Messi&Co, victorie grea în fața lui Mircea Lucescu

Deși a avut la dispoziție numai 13 jucători de la prima echipă, din cauza focarului de COVID, Mircea Lucescu a aliniat un prim "11" care s-a luptat admirabil cu starurile catalanilor.
Formația ucraineană i-a pus mari probleme Barcelonei, într-o seară a portarilor. Atât Ter Stegen, goalkeeper-ul de clasă mondială al catalanilor, cât și tânărul Neshcheret (18 ani), aflat la al doilea meci la prima echipă a lui Dinamo Kiev, au făcut minuni între buturi.
Prestația puștiului trimis în teren de Mircea Lucescu a fost cea care a ieșit cel mai mult în evidență, acesta reușind să intervină miraculos în fața asalturilor Barcei. Neshcheret a plonjat spectaculos inclusiv la o lovitură liberă executată impecabil de Messi, aproape de vinclul porții.
Messi a deschis scorul pe Camp Nou în minutul 5, din lovitură de la 11 metri. Pique a dublat avantajul trupei lui Ronald Koeman în minutul 65, iar Tsygankov a redus din diferență cu un sfert de oră înainte de final.
În urma victoriei, Barcelona a acumulat 9 puncte din tot atâtea posibile, cu 3 mai mult decât Juventus. De cealaltă parte, echipa lui Lucescu rămâne pe locul 3, cu un singur punct, la fel ca și Ferencvaros, codașa grupei.

Rezultatele serii în Champions League

  • Basaksehir - Manchester United 2-1
  • Zenit - Lazio 1-1
  • Chelsea - Rennes 3-0
  • Brugge - Dortmund 0-3
  • Ferencvaros - Juventus 1-4
  • RB Leipzig - PSG 2-1
  • Sevilla - Krasnodar 3-2
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, record istoric în UCL, umbrit de ratarea incredibilă a locului 1 în grupă
03/11/2022 LA 07:13
Liga Campionilor UEFA
Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim"
03/11/2022 LA 06:21