Contra formaţiei lui Stanciu, Messi a fost pata de culoare într-o echipă catalană care a fost în multe momente dominată de adversară.
Dincolo de golul înscris, decarul blaugrana a fost decisiv şi la golul doi, când a pasat ideal pentru Suarez, înainte ca Olayinka să îşi trimită balonul în propria poartă.
Pe final Messi a şi ratat o ocazie rară, dar per total evoluţia sa a fost din nou impresionantă. El a devenit primul jucător care marchează în 15 sezoane la rând în Champions League. Un singur fotbalist în istorie a reuşit să puncteze în mai multe stagiuni (Giggs, 16), dar legenda lui United nu a făcut-o în sezoane consecutive.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
IERI LA 09:29
Cu al 113-lea gol din carieră în Champions League, Messi l-a impresionat pe Valverde, care a vorbit la superlativ despre elevul său.
"Încă un record incredibil pentru Leo. E uşor să vorbim despre ceea ce atinge el, pare natural, însă e teribil de dificil să ajungi la asemenea cifre. E un jucător care poate decide orice meci, cu fiecare zi care trece e din ce în ce mai bun", a spus tehnicianul catalanilor la final.

Alte recorduri pentru Messi

Messi a înscris împotriva Slaviei Praga în premieră, ceea ce duce la 33 numărul de formaţii din Champions League care au primit gol de la decarul Barcelonei. Doar Raul şi Ronaldo au mai înscris, în istorie, contra unui număr egal sau mai mare de echipe, în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.
67 de goluri a marcat Messi în grupele Ligii Campionilor, cu 5 mai multe decât Ronaldo, cel care e golgheterul all-time al competiţiei.

Golgheterii Barcelonei în Champions League în ultimele 3 sezoane

19 - Lionel Messi
7 - autogoluri
4 - Luis Suarez
4 - Ousmane Dembele
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43