Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Michael Owen, opinie controversată: "Van Dijk e cel mai mare fundaș central din toate timpurile"

Cristian Mihală

Publicat 04/05/2022 la 11:34 GMT+3

Michael Owen, fosta legendă a lui Liverpool, l-a numit pe Virgil Van Dijk "cel mai bun fundaș central din istoria fotbalului". Chiar dacă formația lui Klopp nu a făcut nici pe departe o partidă mare cu Villarreal, din punct de vedere defensiv, olandezul a fost din nou la înălțime.

irgil van Dijk and Alisson Becker of Liverpool celebrate with the trophy during the UEFA Champions League Final between Tottenham Hotspur and Liverpool at Estadio Wanda Metropolitano on June 01, 2019

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a trăit periculos în returul cu Villarreal, din Spania. Avantajul de 2-0, din tur, a fost rapid anulat de formația lui Unai Emery, "Submarinul" profitând de erorile lui Konate și Trent Alexander-Arnold. În cele din urmă, "cormoranii" au revenit în repriza a doua și s-au impus cu 3-2, iar la final, odată cu analiza meciului, Michael Owen a dat un verdict care a stârnit polemici.
"Van Dijk e cel mai bun fundaș central din lume și a arătat asta încă o dată. Aș merge chiar mai departe și l-an numi cel mai mare din istorie", a spus Owen pentru BT Sport.
În studioul care analiza partida a fost prezent și Rio Ferdinand, fost coechipier cu Owen la United, astfel că discuția a alunecat inevitabil la o comparație cu fostul fundaș legendar al "diavolilor".
"Am mai spus-o, Rio a fost cel mai mare fundaș alături de care am jucat, știe foarte bine cât de mult îl apreciez. Dar, ca fost atacant, mă uit la Van Dijk și mă întreb: "Ce aș fi putut face împotriva lui, cum să îl depășesc?". E mai mare decât toți, e mai rapid decât toți, e mai puternic decât toți. E impresionant cu mingea la picior, aduce mult calm echipei și mai înscrie și goluri. Nu am văzut niciodată un fundaș precum Virgil", a mai spus Owen.
Rio (n.r. Ferdinand), Maldini, Chiellini, Sergio Ramos sau Baresi sunt văzuți de mulți cei mai mari fundași din istorie pentru că au și foarte multe trofee cucerite. Van Dijk are doar un titlu în Anglia și un trofeu Champions League. Dar să îmi explice cineva argumentat cum ar putea fi cineva mai bun decât Van Dijk | Michael Owen.
CITEȘTE ȘI:

Van Dijk, după Villarreal - Liverpool: "În prima repriză, nu am jucat fotbal"

Virgil Van Dijk a admis că Liverpool a făcut o primă parte foarte slabă contra lui Villarreal, aseară, dar discursul lui Jurgen Klopp, de la pauză, a schimbat datele probleme.
Germanul și-a arătat încă o dată geniul: nu doar la nivel de speech, deși e limpede că a știut cum să îi motiveze pe "cormorani" în pauză, dar și la nivel de schimbare în primul "11". Astfel, Klopp l-a introdus din startul reprizei a doua pe Luis Diaz, în locul lui Diogo Jota, iar dinamica ofensivei englezilor s-a schimbat total.
"Ne-a spus să jucăm fotbal, să jucăm în felul lui Liverpool. Mai bine zis, să jucăm așa cum o făcusem tot sezonul. Să avem posesia și să ne demarcăm mult în careu și în spatele liniei apărării adverse.
Dar și să arătăm cât de mult ne dorim să ajungem în finală. Am dominat apoi a doua repriză și am jucat foarte bine. În prima parte, nu am jucat fotbal. Nu ne-am mișcat suficient și am luat deciziile greșite, așa că am pierdut mingi în situații dificile. Primul gol venit după trei minute a pus și mai multă presiune pe noi.
Astăzi ați văzut că ne-am chinuit în prima repriză și puteam fi eliminați. Așa e fotbalul, micile detalii fac diferența. În finală jucăm ca să câștigăm, va fi o zi fantastică alături de fanii noștri. Abia aștept", a declarat Van Dijk, potrivit standard.co.uk.
Pentru Liverpool e timpul ca acum să se concentreze pe campionat, acolo unde e cu un punct în spatele rivalei City, cu 4 meciuri rămase de jucat. În weekend urmează ultimul derby al primei ligi engleze pentru "cormorani", duelul cu Tottenham, care se bate cu Arsenal pentru un loc de Champions League. Confruntarea de pe Anfield se joacă sâmbătă, de la 21:45, și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo