Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Miracolul Villarreal: semifinalistă de Champions League cu un prim "11" care a costat cât Maguire

Cristian Mihală

Publicat 13/04/2022 la 08:29 GMT+3

Villarreal a reușit o performanță fantastică, reușind calificarea în semifinalele Champions League pentru a doua oară în istorie. Conducerea "Submarinului galben" a fost extrem de inspirată cu transferurile făcute, în ultimii ani: întregul prim 11 care a eliminat-o pe Bayern a costat doar 94 de milioane de euro.

MUNICH, GERMANY - APRIL 12: Pau Torres and Etienne Capoue of Villarreal CF celebrate following their draw and advancement in the UEFA Champions League Quarter Final Leg Two match between Bayern München and Villarreal CF at Football Arena Munich on April 1

Credit imagine: Getty Images

Villarreal a produs o surpriză foarte mare şi a eliminat-o pe Bayern Munchen, marţi seara, după 1-1 pe Allianz Arena, reuşind calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal. ''Submarinul galben'', care s-a impus în tur cu 1-0, va juca pentru a doua oară în semifinalele Champions League, după ediţia 2006.
Provenind dintr-un oraș cu 50.000 de locuitori, Villarreal a fost una dintre echipele pe care granzii Europei și-au dorit-o la tragerea la sorți pentru optimi și în special pentru sferturi. Spaniolii au răpus Juventus și Bayern, însă, demonstrând că sutele de milioane de euro nu reprezintă o garanție a performanței.
CITEȘTE ȘI:

Proiectul Villarreal: semifinală de Champions League cu un buget minim

Anul trecut, Unai Emery câștiga primul trofeu european pentru Villarreal, care se impunea la penaltyuri, în finala Europa League, contra lui Manchester United.
Ajunsă la "masa bogaților", în Champions League, formația spaniolă nu a fost văzută niciodată drept o echipă care să atace fazele finale. Asta pentru că jucătorii pe care se bazează fostul antrenorul al lui Arsenal nu beneficiază de marketingul marilor vedete din fotbalul mondial. Dimpotrivă, mulți dintre fotbaliștii transferați de Villarreal în ultima perioadă erau rezerve eterne la fostele cluburi: Foyth, Lo Celso, Coquelin sau Albiol.
Sub comanda lui Emery, însă, aceștia s-au transformat într-o adevărată echipă, una care prin dăruire și o organizare ireproșabilă reușește să se ia la trântă cu "băieții mari" din Champions League. Conducerea clubului a avut cu siguranță un rol la fel de important ca stafful tehnic, reușind să aducă fotbaliști de mare calitate, la prețuri de dumping. Profitând de faptul că unii jucători și-au pierdut statutul de titulari la fostele echipe sau de faptul că evoluează în liga a doua engleză (cazurile lui Danjuma, Capoue sau Estupinan), oficialii "Submarinului" au făcut adevărate afaceri.
Astfel, primul "11" al lui Villarreal care a eliminat-o aseară pe Bayern a costat doar punți peste 90 de milioane de euro, adică suma plătită de Manchester United, formație învinsă de "Sumbarin" în finala Europa League, pentru Harry Maguire.
Cât au costat jucătorii din primul "11" al lui Villarreal
  • Geronimo Rulli - 5 milioane de euro - adus în 2020, de la Real Sociedad;
  • Juan Foyth - 15 milioane de euro - adus în 2021, de la Spurs;
  • Raul Albiol - 4 milioane de euro transferat în 2019, de la Napoli;
  • Pau Torres - jucător crescut de club;
  • Pervis Estupinan - 16,4 milioane de euro - transferat în 2020, de la Watford;
  • Dani Parejo - 2 milioane de euro - adus în 2020, de la Valencia;
  • Etienne Capoue - 2 milioane de euro - transferat în 2021, de la Watford;
  • Francis Coquelin - 7 milioane de euro - adus în 2020, de la Valencia;
  • Gerard Moreno - 20 milioane de euro - transferat în 2018, de la Espanyol;
  • Arnaut Danjuma - 23 milioane de euro - adus în 2021, de la Bournemouth;
  • Giovani Lo Celso - împrumutat de la Tottenham.
  • Total: 94,4 milioane de euro.
În penultimul act, Villarreal o va înfrunta pe Benfica sau pe Liverpool. "Cormoranii" sunt ca și calificați în semifinale, după ce în tur, la Lisabona, s-au impus cu 3-1.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo