Messi a deschis scorul pe Camp Nou în minutul 5, din lovitură de la 11 metri. Pique a dublat avantajul trupei lui Ronald Koeman în minutul 65, iar Tsygankov a redus din diferență cu un sfert de oră înainte de final.
În a doua repriză, când Barcelona conducea cu 1-0, Dinamo Kiev a avut și un gol anulat. Motivul? Mingea trimisă cu efect din corner a ieșit în afara terenului, înainte să ajungă în careu și să fie reluată în plasă de ucraineni.
Decimată de COVID, Dinamo Kiev "a venit pe Camp Nou să joace fotbal", exact așa cum "Il Luce" promitea înaintea partidei.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Cu numai 13 jucători apți de la prima echipă în lot, tehnicianul român a reușit să alinieze un prim "11" care s-a luptat de la egal la egal cu starurile lui Ronald Koeman, în frunte cu Lionel Messi.

Reacția lui Mircea Lucescu, după Barcelona - Dinamo Kiev 2-1, în Champions League

La finalul meciului de pe Camp Nou, Mircea Lucescu s-a arătat mulțumit de prestația jucătorilor săi. Antrenorul român i-a remarcat în special pe atacantul Tsygankov, care a pus în pericol în multe rânduri poarta lui Ter Stegen, și pe tânărul goalkeeper Neshcheret, care a făcut minuni în fața lui Messi&Co:
"Sunt mulțumit de felul în care am evoluat, mai ales de modul în care am făcut tranziția de la apărare la atac. Am avut viteză și am știut să dăm și ultima pasă, spre deosebire de meciul cu Ferencvaros (n.r. - scor 2-2, în rundă precedentă), când am jucat individual pe contraatac și am ratat multe ocazii. La meciul cu Barcelona am adus mai mulți jucători pe contraatac, însă ne-a lipsit calmul din fața porții, mai ales la ocaziile lui Supriaga și Tsygankov.
Vreau să-i remarc pe Tsygankov și Neshcheret, cred că au fost cei mai buni din echipa noastră. E greu de spus dacă a fost cel mai bun meci făcut de noi în acest sezon. Ținând cont de condițiile în care s-a jucat acest meci și dificultățile pe care le-am întâmpinat, cred că am arătat un joc de calitate și sunt mulțumit. Am avut atacuri foarte bune și multe ocazii la poarta Barcelonei.", a declarat Mircea Lucescu, citat de sport.ua.
"Il Luce" a avut și o nemulțumire la finalul partidei cu Barcelona. Cel mai în vârstă antrenor din Champions League le-a spus jurnaliștilor spanioli că este împotriva tehnologiei VAR:
"Nu sunt de acord cu tehnologia VAR! Fotbalul este altceva, nu handbal sau baschet.", a mai spus antrenorul român, citat de El Chiringuito.
În urma victoriei, Barcelona a acumulat 9 puncte din tot atâtea posibile, cu 3 mai mult decât Juventus. De cealaltă parte, echipa lui Lucescu rămâne pe locul 3, cu un singur punct, la fel ca și Ferencvaros, codașa grupei.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp consideră că Real Madrid merită să fie în finala UCL! Germanul, săgeți către UEFA
06/05/2022 LA 16:17