Lotul campioanei Italiei suferă, mai ales în defensivă existând probleme mari. Cum nici Bonucci și nici Chiellini nu au fost apți să joace, Pirlo a trebuit să improvizeze în disputa cu Ferencvaros, câștigată dramatic, în prelungiri, scor 2-1. S-a ajuns astfel la un moment unic de la înființarea lui Juve: pentru prima oară, în primul "11" al echipei nu a figurat vreun fotbalist italian în apărare (portar și fundași)
De altfel, pe foaia de joc a piemontezilor au figurat doar cinci jucători italieni, trei dintre ei tineri: Bernardeschi, Chiesa, Frabotta, Portanova și portarul Pinsoglio.
Pe teren, la startul meciului, a fost prezent un singur italian, mijlocașul ofensiv Bernardeschi. Tânărul Chiesa i-a luat locul, în a doua repriză, astfel că "Bătrâna Doamnă" a terminat partida fără a avea în vreun moment concomitent măcar doi jucători italieni pe teren, un alt lucru întâmplat în premieră.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15
Primul "11" al lui Pirlo contra lui Ferencvaros:
  • Szczesny - Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro - McKennie, Bentancur, Arthur, Bernardeschi - Ronaldo, Dybala

Juventus și-a pierdut identitatea, cred fanii

Fanii au reacționat în social media în legătură cu absența italienilor, deși Pirlo nu avea multe soluții să trimită vreun conațional în teren, în apărare. Și presa din peninsulă a vorbit despre faptul că Juve începe să își piardă identitatea, iar asta se vede și în jocul extrem de haotic.
De altfel, tehnicianul bianconerilor a fost nemulțumit de atitudinea jucătorilor, însă crede că totul se datorează faptului că aproape toți elevii săi au fost nevoiți să joace din 3 în 3 zile în ultimele două luni.
"Nu am avut o atitudine foarte bună, nu am presat așa cum îmi doream, dar e normal să pierzi din intensitate după o perioadă atât de încărcată, în care s-au jucat atât de multe meciuri. Ferencvaros a jucat sus, dar dacă nu profiți de ocaziile care ți se oferă, asta se întâmplă. Am trăit periculos, am fost superficiali și a trebuit să alergăm mult pentru această victorie", a explicat Pirlo pentru Sky Italia.
Juventus s-a calificat în optimile Champions League cu victoria de aseară, dar premisele nu sunt favorabile. Dincolo de joc, italienii vor termina aproape sigur pe locul secund (Barcelona, liderul grupei, a învins-o cu 2-0 la Torino) și vor întâlni o formație care și-a câștigat grupa.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Fotbal
Moștenirea pe care Mircea Lucescu o lasă fotbalului românesc
15/12/2021 LA 12:57