Juventus s-a impus categoric în fața trupei pregătite de Mircea Lucescu. Când tabela arăta deja scorul de 3-0 pentru campioana Italiei, Andrea Pirlo și-a permis să experimenteze și l-a introdus pe teren pe tânărul fundaș român, Radu Drăgușin.
Drăgușin l-a înlocuit pe Demiral la scurt timp după ce Alvaro Morata a marcat golul 3 al "bianconerilor". Fundașul român s-a descurcat excelent în cele 20 de minute bifate alături de Cristiano Ronaldo&Co, iar la finalul meciului a fost felicitat inclusiv de Morata.

Radu Drăgușin, felicitat de Morata, după ce românul a debutat la Juventus

Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Atacantul spaniol, aflat în mare formă la Juventus, a făcut un selfie alături de fundașul român, pe care l-a postat apoi pe contul de Instagram:
"Prima dintre multele tale apariții! Felicitări, Radu Drăgușin!", a scris Morata.
https://i.eurosport.com/2020/12/03/2948244.jpg
Chiesa a deschis scorul pentru Juventus în minutul 21. Cristiano Ronaldo a majorat avantajul "bianconerilor" în minutul 57, marcând o bornă fantastică. Starul portughez a înscris aseară cel de-al 750-lea gol al carierei. Alvaro Morata a stabilit scorul final în minutul 66.
Juventus, deja calificată în optimi după meciul din etapa precedentă, a acumulat 12 puncte în grupa G din Champions League. Barcelona este pe primul loc, cu 15 puncte, în timp ce Dinamo Kiev și Ferencvaros ocupă ultimele două poziții, cu câte un punct.

Reacția presei din Italia, după ce românul Radu Drăgușin a debutat la Juventus

Drăgușin a atras atenția în presa italiană după debutul său la Juventus, la numai 18 ani. "Seara lui Radu Drăgușin a fost perfectă", a scris celebra publicație Gazzetta dello Sport
La rândul lor, jurnaliștii italieni de la Goal.it i-au dedicat un articol special fundașului român, după pasul colosal bifat în carieră.
"Cine este Radu Drăgușin, jucătorul de 18 ani al lui Juventus, inspirat de Van Dijk", a titrat Goal.it.
Jurnaliștii italieni au scos în evidență faptul că Van Dijk, uriașul fundaș al lui Liverpool, este unul dintre modelele pe care Drăgușin se bazează în carieră. Ceilalți doi sunt Chiellini și Bonucci, mult mai experimentații săi colegi de la Juventus.
"Radu Drăgușin este una dintre fețele noi de la Juventus, sub comanda lui Andrea Pirlo. El și-a făcut apariția pe teren împotriva lui Dinamo Kiev, marcând debutul alături de "cei mari". Oamenii de la Juventus au speranțe mari în calitățile lui Drăgușin.
Radu Drăgușin este un fundaș român născut în anul 2002. El a impresionat în țara natală încă de la o vârstă fragedă, la Regal Sport București, iar Juventus l-a urmărit. Juve l-a transferat în schimbul sumei de 250.000 de euro, un chilipir ținând cont că Radu este unul dintre cei mai talentați tineri jucători români, care a purtat și banderola de căpitan al naționalei U16.
Drăgușin este un colos de 1,91 metri, puternic și cu o detentă impresionantă. Se poziționează excelent în teren și are o personalitate extraordinară.", a scris Goal.it.
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp consideră că Real Madrid merită să fie în finala UCL! Germanul, săgeți către UEFA
06/05/2022 LA 16:17