Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho a recunoscut, după 10 ani, ce i-a șoptit la ureche lui Guardiola în Barcelona - Inter

Cristian Mihală

Actualizat 22/05/2020 la 10:54 GMT+3

Jose Mourinho a vorbit, la 10 ani distanță, despre ce i-a șoptit lui Guardiola la ureche în timpul partidei Barcelona - Inter, din manșa retur a Champions League, ediția 2009-2010.

Mourinho, lângă Guardiola și Ibrahimovic, în semfinala Ligii Campionilor, 2010

Credit imagine: Imago

A trecut un deceniu de când Inter, cu Mourinho la timonă, reușea imposibilul: cucerirea Ligii Campionilor. Barcelona era considerată de mulți specialiști la momentul respectiv cea mai bună formație din istoria fotbalului, astfel că misiunea nerazzurrilor părea una imposibilă.
Și, totuși, pe Giuseppe Meazza, italienii au reușit un 3-1 neașteptat, devenind favoriți la calificarea în ultimul act. Doar că returul de pe Camp Nou se anunța unul teribil, judecând după forța ofensivă a catalanilor. Totul părea să se năruie pentru Inter, în condițiile în care Motta a fost eliminat încă din minutul 28, pentru cumul de galbene.
Imediat după eliminarea mijlocașului italian, Mourinho a fost surprins de camerele tv mergând lângă Guardiola și șoptindu-i ceva la ureche. La un deceniu distanță, "Specialul" a rememorat acel episod.
"Când Busquets a căzut ca secerat, eram în diagonală față de banca Barcelonei. Cu colțul ochiului, i-am văzut pe cei de acolo sărbătorind ca și cum ar fi câștigat deja. Guardiola l-a chemat pe Ibrahimovic la bancă, să vorbească despre tactică. Tactică 11 vs 10. M-am dus și i-am spus simplu: "Nu te bucura prea repede, jocul nu s-a încheiat". Atât", a spus Mourinho pentru Gazzetta dello Sport.

Returul cu Barcelona, cea mai dulce înfrângere din cariera lui Mourinho

În cele din urmă, deși Barcelona a avut o posesie zdrobitoare, cea mai mare din istoria unei semifinale de Champions League, Messi&Co nu au reușit să îl învingă pe bravul Julio Cesar decât pe final, prin Pique. S-a terminat 1-0 pentru catalani, insuficient pentru calificare.
Inter a mers în finală, pe care a și câștigat-o, pe Bernabeu, în fața lui Bayern. Scorul ultimului act a fost 2-0, după o dublă semnată de golgheterul inventat de Mourinho, Diego Milito.
"Pe teren trebuie să găsești soluții, iar noi ne-am descurcat perfect să le blocăm toate spațiile. A fost cel mai minunat eșec al carierei mele. Nu am pierdut cu 1-0, ci am câștigat cu 3-2 (n.r. scorul la general), în condiții speciale", a mai spus "Specialul".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo