A trecut un deceniu de când Inter, cu Mourinho la timonă, reușea imposibilul: cucerirea Ligii Campionilor. Barcelona era considerată de mulți specialiști la momentul respectiv cea mai bună formație din istoria fotbalului, astfel că misiunea nerazzurrilor părea una imposibilă.
Și, totuși, pe Giuseppe Meazza, italienii au reușit un 3-1 neașteptat, devenind favoriți la calificarea în ultimul act. Doar că returul de pe Camp Nou se anunța unul teribil, judecând după forța ofensivă a catalanilor. Totul părea să se năruie pentru Inter, în condițiile în care Motta a fost eliminat încă din minutul 28, pentru cumul de galbene.
Imediat după eliminarea mijlocașului italian, Mourinho a fost surprins de camerele tv mergând lângă Guardiola și șoptindu-i ceva la ureche. La un deceniu distanță, "Specialul" a rememorat acel episod.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
ACUM 21 ORE
"Când Busquets a căzut ca secerat, eram în diagonală față de banca Barcelonei. Cu colțul ochiului, i-am văzut pe cei de acolo sărbătorind ca și cum ar fi câștigat deja. Guardiola l-a chemat pe Ibrahimovic la bancă, să vorbească despre tactică. Tactică 11 vs 10. M-am dus și i-am spus simplu: "Nu te bucura prea repede, jocul nu s-a încheiat". Atât", a spus Mourinho pentru Gazzetta dello Sport.

Returul cu Barcelona, cea mai dulce înfrângere din cariera lui Mourinho

În cele din urmă, deși Barcelona a avut o posesie zdrobitoare, cea mai mare din istoria unei semifinale de Champions League, Messi&Co nu au reușit să îl învingă pe bravul Julio Cesar decât pe final, prin Pique. S-a terminat 1-0 pentru catalani, insuficient pentru calificare.
Inter a mers în finală, pe care a și câștigat-o, pe Bernabeu, în fața lui Bayern. Scorul ultimului act a fost 2-0, după o dublă semnată de golgheterul inventat de Mourinho, Diego Milito.
"Pe teren trebuie să găsești soluții, iar noi ne-am descurcat perfect să le blocăm toate spațiile. A fost cel mai minunat eșec al carierei mele. Nu am pierdut cu 1-0, ci am câștigat cu 3-2 (n.r. scorul la general), în condiții speciale", a mai spus "Specialul".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
IERI LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
26/05/2022 LA 06:45