Al doilea meci al tehnicianului portughez pe banca lui Spurs a început cum nu se poate mai prost, grecii conducând cu 2-0 după 20 de minute. Astfel, în minutul 29, Mou a simțit nevoia să mute ofensiv și l-a introdus pe Eriksen în locul lui Dier.
O decizie extrem de dificilă, în contextul în care mijlocașul englez cu siguranță că a fost afectat în plan psihic de această hotărâre. Mourinho însuși e conștient că Dier a fost afectat și a ținut să puncteze că i-a cerut scuze la final, în vestiar, explicându-i că totul a avut rațiuni tactice, nefiind nemulțumit de prestația sa.
"Primul lucru pe care l-am făcut în vestiar, la final, a fost și îi cer scuze lui Eric Dier. Nu e niciodată ușor pentru un jucător să fie supus la o decizie de acest gen. Nici pentru cei din staff nu e deloc ușor. Dar a fost o schimbare pentru echipă, aveam nevoie de soluții. Era 2-0, ei se închideau foarte bine și am avut nevoie de un al doilea om, lângă Dele Alli. A fost o decizie grea, am avut de ales între Winks și Dier", a spus "Specialul" pentru BT Sport.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
IERI LA 09:36

A înțeles Dier decizia lui Mourinho?

Întrebat cum a reacționat mijlocașul, Mourinho susține că acesta a înțeles, deși e conștient că e complicat pentru fotbaliști să nu ia lucrurile personal.
"Eric a înțeles, dar realitatea e că nu e niciodată ușor să te faci înțeles în astfel de situații. E greu pentru jucător să înțeleagă că renunți la el așa devreme. Dar fotbalul este despre echipă, nu despre individualități. Nu a fost deloc ușor să îl scot pe Eric, mă gândisem inclusiv la varianta să scot unul dintre fundașii centrali și să îl joc pe Dier acolo", a mai spus Mou.
Mourinho a devenit primul antrenor care califică 6 echipe diferite în optimile Ligii Campionilor. Spurs nu mai poate pierde locul secund, cu o etapă rămasă de disputat, dar nici nu poate urca pe primul loc, unul "anexat" de Bayern.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
Premier League
Arsenal a cerut amânarea partidei cu Tottenham! Ce probleme de lot are Arteta
14/01/2022 LA 20:16