Jurnaliștii de la The Athletic au scos la iveală un amănunt extrem de interesant despre Julien Nagelsmann. Actualul antrenor al lui Leipzig, era în 2008 jucătorul echipei a 2-a a lui Augsburg, iar antrenorul său era nimeni altul decât Thomas Tuchel.
Fiind accidentat, Julien Nagelsman a fost solicitat de Tuchel să îl ajute la departamentul de scouting de la echipă. Așa a început practic cariera de antrenor a lui Nagelsmann, iar la numai 12 ani de la acel eveniment cei doi se vor înfrunta în semifinalele celei mai puternice competiții intercluburi din lume.
https://i.eurosport.com/2018/06/04/2348730.jpg
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22

Accidentările i-au curmat cariera de jucător lui Nagelsmann

Acea accidentare gravă pe care a suferit-o când era la Augsburg i-a pus punct carierei de jucător lui Julien Nagelsmann. Dar aceea nu fusese prima lui accidentare. Pe când evolua la juniorii lui TSV 1860 Munchen, medicii echipei i-au transmis tânărului Nagelsmann că au îndoieli că va putea urma o carieră profesionistă din cauza problemelor de sănătate.
O operație la genunchi și apoi multe probleme congenitale la spate l-au silit pe Nagelsmann să-și încheie cariera înainte de a o începe, pe când avea doar 21 de ani. Deși era văzut ca un jucător de mare perspectivă de antrenorii săi, Nagelsmann nu a putut să ajungă un mare fotbalist, dar s-a împăcat repede cu acest gând și a început foarte devreme meseria de antrenor, pe care la numai 33 de ani a reușit să o ducă la rang de artă.
Fostul său coleg din acea vreme, Christian Traesch, și-a amintit acele momente, când Nagelsmann era înștiințat că problemele sale îl opresc să joace fotbal de performanță: "Îmi amintesc că s-a uitat la mine și mi-a spus: Dacă nu pot să devin jucător, în schimb voi deveni antrenor Bundesliga."
https://i.eurosport.com/2020/02/09/2772437.jpg

De la Hoffenheim U19 în semifinalele Champions League, în doar 4 ani

La numai 9 ani dinstanță, Nagelsmann devenea cel mai tânăr antrenor principal din istoria Bundesligii, fiind numit în februarie 2016 pe banca lui TSG Hoffenheim, pe care reușea să o salveze de la retrogradare, iar în următorul sezon o ducea în Champions League.
La numai 4 ani și jumătate de când a ajuns în Bundeliga, Nagelsmann a condus-o pe Leipzig în semifinalele Champions League, după ce a eliminat-o aseară pe Atletico Madrid, iar peste câteva zile se va duela cu Thomas Tuchel, cel pe care îl ajuta acum 12 ani la antrenamentele echipei a 2-a a lui Augsburg.
Evoluția carierei lui Nagelsmann este deosebită și scoasă din tiparele fotbalului mare. Geniul neamțului nu poate fi pus la îndoială, iar viitorul său nu poate fi decât strălucit. Nagelsmann are tot ce-i trebuie unui antrenor pentru a conduce spre succes cele mai mari echipe ale lumii.
Un tip foarte carismatic, apropiat de jucători, cu principii clare, dar care se poate adapta oricărui tip de adversar, Julien Nagelsmann a intrat deja în istorie ca cel mai tânăr manager din semifinalele Champions League, dar avându-l pe bancă, Lepzig poate răsturna toate calculele acestei ediții inedite a competiției supreme din fotbalul european.
În urmă cu câteva zile, Nagelsmann a recunoscut că a fost căutat de Real Madrid, dar a refuzat, însă e din ce în ce mai clar că e doar o chestiune de timp până când antrenorul de numai 33 de ani va ajunge pe banca unor echipe de talia Ralului.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49