PSG s-a calificat în finala Ligii Campionilor pentru prima oară în istorie, după ce a trecut la pas de o formație care în urmă cu 12 ani nici nu exista.
Francezii au fost în control total în penultimul act, deschizând scorul devreme și dominându-și adversara la toate capitolele.
Cu Mbappe titular după accidentarea suferită, campioana Franței a avut în Neymar și Di Maria principalii artizani ai victoriei. La final, brazilianul a făcut schimb de tricouri cu Marcel Halstenberg, lucru interzis de UEFA.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Brazilianul a fost surprins de camerele TV cum se îmbrățișează cu adversarul de la Leipzig și cum schimbă tricoul cu acesta, lucruri care contravin protocolului UEFA. În cele 31 de pagini ale ghidului "Return to play", al forului continental, se specifică clar că astfel de "obiceiuri" pot fi penalizate de Comisia de Disciplină.
"Jucătorilor le este recomandat să se abțină din a face schimb de tricouri. Nerespectarea acestei directive poate duce la măsuri disciplinare, conform protocolului UEFA", se arată în "Return to play".

Greu de crezut că UEFA va lua o măsură dură împotriva lui Neymar

E de așteptat ca UEFA să nu îl suspende, totuși, pe vârful sud-american, judecând după cât de mare e miza ultimului act și după impactul pe care o asemenea decizie l-ar avea asupra finalei. Neymar va scăpa probabil doar cu o amendă, deși în presa din Vest s-a speculat în ultimele săptămâni pe seama faptului că jucătorii care fac schimb de tricouri și se îmbrățișează vor fi obligați să intre timp de 12 zile în izolare, dincolo de măsurile disciplinare ale UEFA.
Neymar a ajuns la al 24-lea assist în 59 de partide jucate în Champions League, fiind lider la acest capitol în ultimii ani. Înainte de partida de aseară, brazilianul avea cu două pase decisive mai mult decât Ronaldo.
În finala de duminică (ora 22:00), PSG va da piept cu învingătoarea partidei Lyon - Bayern, care se va juca în această seară.
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
Liga
Transferul dorit de Xavi, blocat de PSG! De ce depinde mutarea lui Morata pe Camp Nou
09/01/2022 LA 15:48