În fiecare an, cei mai buni fotbaliști ai planetei se duelează în Champions League, competiția care este visul suprem al oricărui puști care se apucă de fotbal. Totuși, nu toți ajung să guste din delicatețea fotbalului total din cea mai importantă competiție intercluburi din lume.
În general, cei mai buni jucători ajung să joace în Champions League, dar există o mulțime de jucători de valoare care încă nu debutat în această competiție. Motivele sunt lesne de înțeles, majoritatea dintre ei evoluând la echipe care nu au avut acces la masa bogaților în ultimii ani.
Conform site-ului de specialitate trasnfermarkt.com, cei mai valoroși fotbaliști din lume fără meci în Champions League până în acest moment sunt Mikel Oyarzabal de la Real Sociedad și Declan Rice de la West Ham United, ambii fiind cotați la 70 de milioane de €.
Liga Campionilor UEFA
Liverpool şi Real Madrid au jucat 3 finale de Cupa/Liga Campionilor,acum sunt faţă în faţă în optimi
07/11/2022 LA 11:35
Podiumul acestei ierarhii este completat de Florian Wirtz, tânărul care face furori la Bayer Leverkusen, care este cotat la 65 de milioane de €.
Citește și:

Champions League, vis interzis deocamdată pentru mulți jucători de clasă mondială

Exemplele pot continua cu jucători ale căror cote de piață au explodat în 2021, aici putând fi amintiți fotbaliști precum Dusan Vlahovic (Fiorentina), Bukayo Saka (Arsenal) sau Wesley Fofana (Leicester City), dar aceștia au tot timpul din lume să ajungă în Champions League.
Evindet, există mulți alți fotbaliști de reală valoare care ar putea fi incluși în această categorie. Adunați la un loc, aceștia ar putea forma un prim 11 care cu siguranță nu s-ar face de râs în Champions League, ci ar putea pune mari probleme marilor forțe ale Europei.
Așa arată primul 11 al celor mai valoroși fotbaliști din lume care nu au niciun meci în Champions League, conform cotelor de piață de pe transfermarkt.com.
  • Portar: Jordan Pickford (Everton - 25 de milioane de €)
  • Fundași: Emerson Royal (Tottenham - 25 de milioane de €), Ben White (Arsenal - 40 de milioane de €), Caglar Soyoncu (45 de milioane de €), Tirone Mings (Aston Villa - 30 de milioane de €)
  • Mijlocași / Atacanți: Declan Rice (West Ham - 70 de milioane de €), Domenico Berardi (Sassuolo - 35 de milioane de €), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen - 65 de milioane de €), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad - 70 de milioane de €), Dusan Vlahovic (Fiorentina - 50 de milioane de €), Richarlison (55 de milioane de €).
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, record istoric în UCL, umbrit de ratarea incredibilă a locului 1 în grupă
03/11/2022 LA 07:13
Liga Campionilor UEFA
Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim"
03/11/2022 LA 06:21