Gerard Pique s-a accidentat grav cu Ateltico Madrid, iar criza din apărarea Barcelonei a ajuns la un punct critic. Având în vedere că nici Umititi sau Araujo nu sunt disponibili, Ronald Koeman a apelat la jucătorul de 21 de ani Oscar Mingueza pentru meciul cu Dinamo Kiev, de aseară, scor 4-0 pentru catalani.
Mingueza a fost inclus încă de la început în lotul Barcelonei pentru această ediție a UEFA Champions League, iar Koeman l-a urmărit deja la mai multe meciuri ale echipei secunde în această stagiune. Koeman este un fan al lui Mingueza pentru că tânărul de 21 de ani este capabil să joace pe orice post din apărare iar acest lucru îi oferă șanse suplimentare.
Aseară, apărătorul s-a descurcat excelent, iar la final a vorbit despre sentimentele trăite. Să debutezi pentru Barcelona în UCL e copleșitor, dar Mingueza și-a stăpânit perfect emoțiile.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 12 ORE
"Sunt foarte, foarte fericit după atâția ani și după cât am suferit pentru a ajunge aici, în acest punct. Este un vis să joc în Liga Campionilor și în cea mai bună echipă din lume. Mă gândisem toată săptămâna dacă o joc sau nu și când am aflat că răspunsul e afirmativ, am fost incredibil de fericit. Am avut mari emoții, dar mi-am amintit de familia mea, de oamenii care știu cât am suferit și de munca depusă, astfel că am reușit să le trec în plan secund", a spus fundașul pentru Barça TV.

Dinamo Kiev - Barcelona 0-4 | Koeman, mulțumit de Mingueza

Ronald Koeman s-a declarat extrem de mulțumit de prestația apărătorului central și a lăsat de înțeles că acesta e o soluție pe termen lung, chiar și după ce lotul nu va fi atât de afectat de accidentări.
"Are mari șanse de a juca din nou duminică. Așteptați-vă să îl vedeți în multe jocuri, a arătat că putem conta pe el. Trebuie să muncească din greu pentru a obține minute, dar a făcut o impresie bună până acum. Se antrenează bine, e de săptămâni bune alături de noi, la prima echipă, iar acum a avut ocazia să joace. S-a descurcat foarte bine, ca și restul jucătorilor care au primit azi o șansă și, care, în general nu evoluează foarte mult", a spus Koeman.
Barcelona și Juventus sunt deja calificate din grupa G a Champions League, după doar 4 etape disputate. Catalanii au ca și acontat locul întâi, în contextul în care au învins în tur, la Torino, cu 2-0.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
IERI LA 08:46
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
IERI LA 08:07