În minutul 29, cu City conducând cu 1-0, Ovidiu Hațegan a dictat penalty după ce a considerat că Emre Can l-a faultat pe Rodri în careu. Reluările au arătat, însă, că nu a fost nici pe departe vorbă de așa ceva astfel că VAR a întors decizia arbitrului român.
Acesta este primul meci arbitrat de Hațegan după meciul dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Basaksehir din decembrie atunci când partida a fost întrerupta după ce jucătorii au ieșit de pe teren sub formă de protest față de remarca lui Sebastian Colțescu, cel care l-a descris pe seecund al turcilor drept ”ăla negru”.
Mai mult, Hațegan a anulat un gol germanilor după un presupus fault al lui Jude Bellingham asupra lui Ederson, însă din nou, reluările arată că piciorul englezului nu era atât de sus încât să fie un pericol pentru goalkeeperul lui City. Mai mult, Sancho pare să lovească mingea.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
20/09/2021 LA 05:46

Hațegan, criticat dur pe Twitter

Reacțiile au venit rapid. Jadon Sancho, cel care nu poate evolua pentru Dortmund în această seară din cauza unei accidentări, a scris: ”Cineva trebuie să-l verifice pe acest arbitru”.
Henry Winter, redactorul-șef pe sport de la The Times, s-a arătat și el indignat: ”Un arbitraj extrem, extrem de bizar în această seară..”.
”Ovidiu Hațegan și brigada sa nu ar trebui să mai arbitreze niciun meci din acest sezon de Champions League. Dortmund a fost furată”, au scris cei de la EiF, un cont cu peste 40.000 de urmăritori.
”N-a fost deloc un meci grozav pentru Hațegan”, a scris si jurnalistul ESPN, Gabriele Marcotti.
”Arbitrii precum Hațegan pot avea parte de toată tehnologia din lume și tot vor greși”, consideră și Rob Harris de la Associated Press.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58