Hațegan a arbitrat foarte bine partida de pe Westfalenstadion, însă faza penaltyului i-a adus multe critici din partea nemților. Aceștia sunt de părere că românul trebuia să decidă repetarea loviturii de la 11 metri, după ce Ter Stegen s-a îndepărtat mai mult de 30 de centimetri de linia porții. Conform regulamentului, goalkeeperul trebuie să aibă cel puțin un picior pe linia porții, în momentul executării.
În egală măsură, românului i se impută și faptul că doi sau trei jucători ai lui Valverde au pătruns în careu, până ca Reus să execute penaltyul. Un alt motiv pentru care repetarea penaltyului ar fi fost soluția corectă.

Adrian a făcut la fel la Supercupa Europei

Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 15 ORE
Deși am văzut cazuri în care arbitrii dictează repetarea loviturilor de pedeapsă când portarul se deplasează de pe linia porții, cei mai mulți încă nu s-au obișnuit cu noua regulă.
Chiar la Supercupa Europei, dintre Liverpool și Chelsea, Adrian i-a apărat penaltyul lui Tammy Abraham după ce s-a depărtat considerabil de linia porții. Chiar dacă ulterior "albaștrii" au vociferat, considerându-se nedreptățiți, arbitrul nu a sesizat ce a făcut cel care i-a luat locul lui Alisson, accidentat, în poarta "Reginei Europei".

Ter Stegen, prestație fantastică în Dortmund - Barcelona 0-0

Ter Stegen e văzut de mulți cel mai bun portar din lume în momentul actual, iar prestația de aseară, din Germania, vine să întărească acest lucru.
Cât timp Ter Stegen a fost în poarta Barcelonei, în UEFA Champions League, adversarii catalanilor au primit nu mai puțin de 6 penalty-uri. Doar două au fost transformate, restul fiind apărate de portarul german.
Cotidianul spaniol Sport l-a numit pe portarul german al Barcelonei "Zidul". "Prin penalty-ul apărat, dar și prin celelalte parade, Ter Stegen a fost jucătorul cheie al catalanilor în remiza de la Dortmund", notează sursa citată.
Și Ernesto Valverde, tehnicianul Barcelonei, a avut cuvinte de laudă la adresa jucătorului său, admițând că, fără el, catalanii ar fi plecat învinși de la Dortmund.
"Dortmund ne-a dat o replică foarte bună, dar din fericire l-am avut pe Marc, care a reușit câteva intervenții senzaționale. Am avut un portar într-o formă senzațională și am profitat de asta pentru a obține un egal. Trebuie să îi mulțumim lui Marc pentru acest rezultat", a spus Valverde la conferința de presă de după partidă.
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 16 ORE
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
IERI LA 23:12